Gå til sidens hovedinnhold

Klarte ikke vektgrensen

Som den første norske topphopperen ble Henning Stensrud lørdag stoppet av den nye vektregelen innen hoppsporten.

Lørdag ble nordmannen disket i Grand Prix-rennet i Hinterzarten som følge av at han var én centimeter for lang.

- Han ble av FIS målt til 1,82,6 meter fredag morgen, og dette ble rundet opp til 1,83 meter. Vi har målt Henning til 1,82 meter, slik at han med FIS' måling måtte legge på seg én kilo for å være med, og det gikk ikke, sier landslagstrener Mika Kojonkoski til TV 2 Nettavisen.

Protest
Den norske troppen protesterte imidlertid på målingen og forlangte ny. Dette gikk FIS tilo slutt med på, og den ble foretatt lørdag morgen. Da ble Stensrud målt til 1,81,8, noe som ble rundet opp til 1,82.

Dette hjalp imidlertid ikke, fordi det var fredagens måling som var valid for FIS.

- Forskjellen kan forklares ut fra at Henning hoppet og beveget seg litt før den andre målingen. Da synker lengden litt, undestreker Kojonkoski, og legger til at et menneskekroppen er lengst om morgenen, for så å synke litt utover kvelden.

Dermed har Stensrud lært hva som skal til for å redusere egen høyde og ikke bryte regelen om kroppsmasseindeks.

Dårlige resultater
Polakken Adam Malysz vant lørdagens renn med hopp på henholdsvis 110, 5 og 105 meter. Bjørn Einar Romøren kom på en åttendeplass, mens Roar Ljøkelsøy, Morten Solem, Tommy Ingebrigtsen, Anders Bardal, Sigurd Pettersen og Lars Bystøl ikke kvalifiserte seg for finaleomgangen.

Hoppingen var med andre ord ikke all verden, men landslagstreneren henger ikke så mye med geipen av den grunn:

- Det var veldig dårlig hopping, men vi har trent veldig hardt i det siste, så vi fokuserer ikke så mye på konkurranser. Det har vært viktig å få en god stemning i laget, og det er den, avslutter Kojonkoski.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot