RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Klasseforskjell på tippekupongen

Foto: Kyrre Lien (Scanpix)
Sist oppdatert:
Med EM-finalen og resten fra norsk 2. og 3. divisjon kan man trygt si at det er store sprang på søndagskupongen. Sjekk våre tippetips.

Sportspills meny søndag:
Oddstips 1: Nå må det være dags for Trelleborg

Oddstips 2: EM-finale i 120

V64 Forus: (kommer)

Søndagens tippekupong består altså av EM-finalen mellom Spania og Italia og elleve kamper fra norsk 3. divisjon. Noen store favoritter er det på kupongen, men også noen svært åpne kamper. Bonuspotten er kommet opp i ca 1,5 millioner kroner og utbetales som kjent til en eventuell alenevinner til full tid. Innleveringsfrist er kl 17.55.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

1. Spania - Italia
Vi kommer med utførlig omtale EM-finalen i vårt oddstips søndag. For nøytrala fotballelskere (undertegnede er som kjent Italia-fan) må dette være drømmefinalen.

Spania har ikke imponer like mye i dette EM, som de gjorde under EM i 2008 og i VM 2010, men de er i sin tredje finale på rad. Måtte slite både for å skape sjanser og få fart på ballen mot Portugia i semifinalen, men tok seg fortjent til finale etter ekstraomganger og straffespark. Trener del Bosque overrasket ved å starte med Alvaro Negredo i en 4-5-1 formasjon i den kampen. Og det er sannelig ikke lett å vite hva bestefar Bosque finner på søndag.

Etter en strålende kamp mot Tyskland har Italia tatt seg fortjent til finalen. Vi var aldri i tvil om å sette pengene på italiensk seier i semifinalen til glitrende odds, men vi ble vel litt overrasket hvor gode Italia var. Andrea Pirlo gjorde en ny praktmatch og når Italias to rebeller på topp (Cassano og Balotelli) var samstemte på topp er ikke Italia det letteste laget å skubbe seg på.

Vi synes denne finalen ser åpen ut på forhånd. Spania er rettmessige favoritter, men her kan man argumentere med alle utfall. Vi setter U i utgangstegn, men bruker alle tegn. HUB.

2. Byåsen - Levanger
2. divisjon avdeling 2 og et trønderoppgjør innleder de norske kampene. Suverene Kristiansund står med 11 seire og 33 poeng hittil. Så selv om Byåsen er helt oppe på tredjeplass med 7-1-3 på de elleve første, er det likevel ti poeng opp til serielederen. Hang med til pause borte mot nettopp Kristiansund (1-1) sist helg, men tapte tilslutt 1-3. Både Adrian Andresen og Kim Brandtzæg ble utvist i sluttminuttene av den kampen og soner følgelig karantene her. Solide 4-1-0 hjemme i Trondheim.

Levanger er kun to poeng bak på femteplass med sine 20 poeng. Men skuffet stort hjemme mot bunnlaget Træff sist helg og til tross for at laget var foran tre ganger endte det med skuffende 3-3. Variable 2-1-2 på de fem siste og variable 3-0-2 på bortebane. Fredrik Sunde må sone karantene søndag, mens Sverre Andre Valstad returnerer etter karantene.

De to siste tilsvarende har begge endt med 2-2, og en gjentagelse er ikke utenkelig søndag. HU.

3. KFUM - Kjelsås
Variable takter av hjemmelaget i det siste. Berget 3-2 med et nødskrik i hjemmemøtet mot Fana tredje sist, solide 5-2 borte mot Skeid nest sist. Sist søndag ble det skuffende 1-2 tap hjemme for Fyllingsdalen. Ligger på fjerdeplass med 21 poeng, hele tolv poeng bak serieleder Kristiansund. Hjemmetapet for Fyllingsdalen var årets første, de fem foregående var alle vunnet.

Kjelsås er på sjuendeplass med sine 18 poeng, så det er svært tett bak suverene Kristiansund all den tid Kjelsås kun har fire poeng opp til Fyllingsdalen på andreplass. Har kun vunnet to bortekamper hittil, men de er kommet i løpet av de tre siste bortekampene og flott 1-0 seier mot Skeid sist helg.

2-0-2 på de fire siste for KFUM og bortelaget er i fremgang. Dette kan bli jevnt, hjemmelaget taper neppe. HU.

4. Egersund - Jerv
2. divisjon avdeling 3. Tretten poeng skiller serieleder Åsane og tabelljumbo Randaberg i denne rekordjevne avdelingen. Egersund har hatt en fin start og er oppe på 3. plass med sine 20 poeng og med en kamp til gode på Åsane kan Egersund overta tabelledelsen søndag (avhengig av hva Flekkerøy gjør i sin kamp). Etter to strake tap, er de to siste vunnet borte mot bunnlagene Pors og Randaberg. 2-2-1 på hjemmebane.

Jerv hadde sikret oss en godt betalt tier (over 1800 kroner på ti) sist lørdag, men til tross for dominans hjemme mot Pors endte det 0-0. Ligger på plassen over streken med sine 12 poeng. Har foreløpig slitt fælt på reise (1-0-4).

Det er få innbyrdes møtet mellom lagene, vi har klart mest tro på hjemmelaget mot bortesvake Jerv. H.

5. Randaberg - Vidar
2. divisjon avdeling 3. Tabelljumbo Randaberg tapte helt fortjent 3-4 hjemme mot Egersund sist helg og er fortsatt sist med sine 8 poeng, men det er kun fire poeng opp til sikker plass. Kun ett poeng er hanket inn på de fem siste kampene og hjemmetallene viser 2-0-4.

Vidar er på femteplass med sine 19 poeng og således med i opprykkskampen for fullt. Er som vanlig sterkest hjemme i Stavanger (3-1-0), borte er det blitt 2-3-1. Det eneste tapet er kommet borte mot Nest Sotra (1-2).

Ingen enkel kamp å vurdere, vi utelukker ikke at Randaberg kan ta alle poengene. HUB.

6. Ålgård - Mandalskameratene
Ålgård leverte en svak kamp mot Vard Haugesund søndag og ble sendt hjem med fortjent 0-3 tap i bagasjen. Er dermed på 8. plass med sine 15 poeng, men det er kort vei både opp og ned. Merkelig svake 1-2-2 på hjemmebane, men hadde solide 3-1-0 på de fire siste før bortetapet mot Vard sist helg.

Fritt fall for Mandalskameratene i øyeblikket som står med tre strake tap og samlet måforskjell på 5-16 på disse. Er dermed havnet under streken med fattige ni poeng. Borte står laget med 0-2-2.

På tide at Ålgård leverer på hjemmebane nå og meget formsvake Mandalskameratene bør være overkommelig motstand. H.

7. Dahle - Averøykameratene
3. divisjon avdeling 9 - Møre og Romsdal. Hjemmelaget kommer fra stygge 0-7 borte mot Brattvåg sist helg, og er med sine 13 poeng på plassen over nedrykksstreken. Hadde sin toppscorer Jøran Sandøy tilbake i den kampen, men han måtte gi seg ved pause og er usikker til denne. Har i tillegg en fem - seks spillere ute med skade. Har vunnet eller tapt hjemme (3-0-3).

Averøykameratene er fem poeng foran med sine 18 poeng, sju poeng bak serieleder Herd. Etter tre strake tap mot topplag og 0-14 i målforskjell, ble det en etterlengtet 2-1 seier hjemme over Hødds andrelag sist helg. Moderate 2-0-4 borte.

10-0, 3-1 og 0-8 er resultatet i de tre siste tilsvarende. Bingokamp. HB.

8. Larsnes - Brattvåg
3. divisjon avdeling 9. Med svake 0-2-3 på de fem siste er det kanskje ikke så rart at hjemmelaget ligger på nedrykksplass med totalt 12 poeng. Men klarte 1-1 i lokaloppgjøret mot Bergsøy sist fredag. Ellers er det totalt blitt 1-1-5 på bortebane. Hjemme går det betydelig bedre, der er det kun blitt tap mot sterke Skarbøvik (2-2-1).

Brattvåg ligger på flott fjerdeplass med sine 21 poeng og har kun fire poeng opp til serieleder Herd. Solide 7-0 hjemme mot Dahle sist helg og 4-0-1 på de fem siste. Tapet kom mot svært formsterke Skarbøvik. Fine 3-2-1 på bortebane.

Tilsvarende kamp i fjor endte 3-3, og hjemmelaget biter altså godt fra seg på hjemmebane. UB.

9. Herd - Sunndal
Til tross for 3-0-2 på de fem siste seriekampene er herd i føringen i denne jevne avdelingen med sine 25 poeng. Men kommer fra to strake seire med sifrene 5-0 (Surnadal) og 5-1 (Hareid), det er de to bunnlagene. Sliter med en rekke fravær om dagen. Hjemme er det blitt 5-0-1 og sterke 24-2 i målforskjell.

To poeng bak Herd ligger Sunndal som har fine 3-1-0 på sine fire siste, men skuffet med kun å klare 3-3 hjemme mot middelhavsfarer Volda sist helg. 4-0-2 er tallene på bortebane. Sterke 7-1-1 på de ni siste seriekampene.

Toppoppgjør dette altså og hjemmelaget har fortsatt betydningsfulle fravær. Her vil ingen utfall overraske. HUB.

10. Skarbøvik - Hareid
Etter seks strake seire, ble det litt skuffende 1-1 borte mot Surnadal sist helg for Skarbøvik. Hjemme står laget med 5-0-1.

Hareid ligger sist med sine fem poeng og har åtte poeng opp til sikker plass. 0-2-9 på de siste elleve og denne oppgaven ser håpløs ut. Kupongens sikreste kamp. H.

11. Stranda - Surnadal
Tre seire på de fire siste for laget fra pizzabygda Stranda. Er dermed oppe på en fin femteplass, kun fire poeng bak serieleder Herd. Solide 5-0-1 hjemme i Stranda, svært moderate 2-0-4 på bortebane. Sliter med noen fravær, men formen er uansett solid.

Surnadal overrasket med å ta poeng hjemme mot sterke Skarbøvik sist helg og har flott 3-2-1 hjemme. Med med kun ett bortepoeng hittil (0-1-5) er det ikke så rart at laget ligger under streken med sine 12 poeng. Dog er det bare ett poeng opp til sikker plass.

Ser ut som en grei hjemmeseier dette, all den tid Surnadal ikke presterer på bortebane. H.

12. Volda - Bergsøy
Vi hadde en utførlig omtale av Volda foran kampen mot Hareid for fjorten dager siden og det er åpenbart at ting har snudd for Volda nå. Hadde slitt med svært dårllige treningsforhold i vinter og før seriestart, men nå ser det bedre ut. Den viktige 3-1 seieren hjemme mot Hareid, ble etterfulgt av sterke 3-3 borte mot Sunndal. Har foreløpig ikke tapt hjemme (3-3-0).

Poenget foran Volda ligger Bergsøy med sine 14 poeng, kun to poeng ned til streken. Brukbare 2-2-1 på de fem siste, men motstanden har vært overkommelig. Middelmådige 1-1-3 på bortebane.

Det står 4-1-2 i favør Volda på de sju siste tilsvarende og i en svært hjemmedominert serie, taler det meste for hjemmeseier også denne søndagen. H.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 432-rekker

96-rekker:

Tipping Søndag, frist: 01.07.2012 17:55
1. Spania - Italia U
2. Byåsen - Levanger H U
3. KFUM Oslo - Kjelsås H U
4. Egersund - Jerv H
5. Randaberg - Vidar H U B
6. Ålgård - Mandalskamerate H
7. Dahle - Averøykameraten H B
8. Larsnes/Gursken - Brattvåg U B
9. SK Herd - Sunndal H U
10. Skarbøvik - Hareid H
11. Stranda - Surnadal H
12. Volda - Bergsøy H

432-rekker:

Tipping Søndag, frist: 01.07.2012 17:55
1. Spania - Italia H U B
2. Byåsen - Levanger H U
3. KFUM Oslo - Kjelsås H U
4. Egersund - Jerv H
5. Randaberg - Vidar H U B
6. Ålgård - Mandalskamerate H
7. Dahle - Averøykameraten H B
8. Larsnes/Gursken - Brattvåg U B
9. SK Herd - Sunndal H U B
10. Skarbøvik - Hareid H
11. Stranda - Surnadal H
12. Volda - Bergsøy H

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere