*Nettavisen* Sport.

Klasseforskjeller i Adeccoligaen

Foto: Schrøder, Tor Erik (Scanpix)

Forskjellen på topplagene og bunnlagene har blitt større. Vi tror på Start og Sarpsborg 08 i søndagens andre oddstips.

20.05.12 12:45

Sportspills meny søndag
Oddstips 1: Gutan slår Viking
Oddstips 2: To borteseire i Adeccoen
Tippetips: Slik skal vi få 12 rette

Langoddsen søndag innleder med nederlandsk og belgisk fotball fra klokken 12.30, samt flere oppgjør fra Oddsen-Ligaen. Det spilles bronsefinale og senere finale i ishockey-VM. Vi finner en rekke oppgjør fra Tippeligaen, Adeccoligaen, fransk Ligue 1 og noe spansk fotball. Juventus og Napoli spiller cupfinale i Italia klokken 21.00. Her er det nok å velge i.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

Dagens langskudd
34. Sandnes Ulf - Molde H 3,55

Her ligger Norsk Tipping høyt på hjemmeseier, synes vi. Sandnes Ulf er i meget god form og møter Molde, som egentlig ikke har vært spesielt gode i bortekampene sine. De vant riktignok 5-0 på Nadderud, men i Sandnes får Solskjærs gutter det tøft. Legg til at Solskjær selv var en tur borte hos Aston Villa, og selv om det ikke ble noe mer business der, skaper det kanskje litt usikkerhet hos enkelte. 3,55 på formlaget fra Sandnes er helt klart verdt noen kroner.

Dagens avslag
38. Stabæk - Haugesund

Det er en trist aura rundt dette oppgjøret. Stabæk har på tragisk vis mistet en av sine spillere. Det kommer ganske sikkert til å prege dagens kamp, vi vet at mange hos bortelaget gruer seg, og hva hjemmelaget føler kan vi ikke forestille oss. Hvordan dette eventuelt slår på spillets gang, er vrient å si. Stabæk er ikke gode denne sesongen, og Haugesund skal ha brukbare sjanser. 1,80 på Haugesund ser bra ut når man leser tabell og ser på form, men både hjerte og hjerne sier at det er like greit å ikke sette penger på dette objektet.

Dagens spill
I dag sitter vi med følelsen av at ting ikke skal gjøres vanskeligere enn de trenger å være. Etter å ha gått gjennom søndagskupongen i tipping ser vi flere muligheter som kan spilles til grei odds på langoddsen. Vi kommer med en Tippeliga-dobbel og en Adecco-dobbel i dag, og vi tror på to sterke bortelag i Adeccoen.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

50. Alta - Sarpsborg 08
Sarpsborg tar den lange turen opp til Finnmarkshallen. Her har Alta tradisjonelt vært meget sterke, men i år har de bare slått Hødd her oppe, mens det har blitt 0-1 for Mjøndalen, 3-3 mot Bærum og 1-3 for Ull/Kisa. Alta ser klart svekket ut, men klarte 1-1 borte mot Tromsdalen og har, hvis vi skal vri det til noe positivt, bare ett tap på sine siste fem. Dagens motstander er uansett av høyere kvalitet. Alta står med 1-3-3 totalt og ligger på nedrykk.

Trener Rune Berger ga Trond Fredrik Ludvigsen sjansen på kanten forrige runde, til fordel for Jacob Nilsson. Gauseth (m), Erlandsen (f) og Ngom (a) var ute og er trolig ute igjen.

Sarpsborg 08 har funnet formen og meldt seg på i oprykkskampen. 4-2-1 totalt gir 4. plass, og med seier i dag er tabelltopp mulig, avhengig av Starts, Ull/Kisas og Glimts resultater. Den sterke 2-0-seieren i Strømmen ble fulgt opp med 3-1 hjemme mot Mjøndalen 16. mai. Sarpsborg vant også den småvanskelige bortekampen på Notodden i slutten av april. Dette ser bra ut.

Klubben melder at Tobias Henanger, Mathias Engebretsen og Michael Røn blir igjen i Sarpsborg sammen med Glenn Roberts som er skadet. Dette er troppen:

Björnsson, Larsen, Berge, Heieren Hansen, Ødegaard, Baigorri, Jusufi, Jørgensen, Breive, Ihugba, Jonvik, Solberg, M. Elyounoussi, Wiig, Hoås, Divanovic, Giæver.

Alta har 1-0, 3-0 og 4-4 mot Sarpsborg i Finnmarkshallen, i sesongene 2008, 2009 og 2010.

Alta har ikke den samme kvaliteten vi husker dem for i tidligere sesonger, og med den sterke troppen som kommer opp fra Sarpsborg i dag, ligger det an til borteseier. Vi får 1,70 på B hos Norsk Tipping og bruker denne oddsen i en dobbel.

56. Mjøndalen - Start
Mjøndalen vaker rundt over nedrykksstreken etter 2-1-3 på de seks første. De har en hjemmekamp mot Bærum til gode, som bør kunne gi poeng når den spilles. Ellers har det blitt 1-1 mot Bryne og 2-1 mot Hødd i de to hjemmekampene man har fått avviklet. Bruntrøyene holder nå hus på sin nye Mjøndalen Stadion, og det blir nok godt å komme hjem hit etter at man var et stykke unna i Sarpsborg og røk 1-3 der 16. mai.

Bernstein (f) er suspendert for rødt kort forrige runde. Adrian Paul (a) sto over med strekk sist, mens Kortgaard Ingebretsen (m) ble kvitt en liten skade og spilte. Han sier i et intervju at kroppen kjennes bra og at han er klar for nye oppgaver.

Start knuste 10 mann fra Notodden 7-0 forrige runde og mener definitivt alvor med opprykksplanene. Dette kom etter sterke seire mot Kongsvinger og Strømmen, og nå topper Start tabellen med 4-3-0 totalt.

Trener Mons Ivar Mjelde stilte sin mer eller mindre faste ellever mot Notodden, og kan stille sterkt igjen. Ungguttene Tveit og Tronstad er med denne gangen også, etter innhopp mot Notodden. Hoff er ute. Dette er troppen:

Lund Hansen, Valderhaug, Andersen, Madsen, Oladapo, Søgård, Asante, Owello, Tveit, Kristjansson, Vilhjalmsson, Tronstad, Mathisen, Vikstøl, Nouri, Aas.

Mjøndalen er ubeseirede hjemme, men her får de det tøft. Når Start stiller sin sterkeste ellever er det få eller ingen i Adeccoligaen som slår dem. Det blir neppe 7-0 på Mjøndalen stadion, men 1-0 skal være innen rekkevidde og det er nok for Start. Vi spiller borteseier til 1,55 og får en dobbel til 2,64. Innsats 100 kroner, spillefrist klokken 17.55.

50. Alta - Sarpsborg 08 3,70 3,45 1,70
56. Mjøndalen - Start 4,40 3,60 1,55

Total odds 2,64

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.