Gå til sidens hovedinnhold

«Klassikerne uten Boonen, er som mat uten salt»

Fabian Cancellara forventer store ting fra Tom Boonen i 2014.

Den kraftfulle klassikerspesialisten Fabian Cancellara var vårsesongens mest prominente rytter med triumfer i både Flandern rundt og Paris-Roubaix.

Rytteren som glimret ved sitt fravær var imidlertid Tom Boonen, som var plaget av skader og sykdom i oppladningen til årets sesong. Helt i starten av Flandern rundt krasjet 2012-vinneren ut av rittet og sesongen som fulgte ble hovedsakelig anonym.

Cancellara forventer likevel å se Boonen tilbake i godt gammelt slag neste vår.

– Jeg forventer fortsatt at Tom blir bra. Jeg har stor respekt for ham og har kjent ham i lang tid. Han må være med i disse rittene, ellers blir det som mat uten salt, sier Cancellara til Cyclingnews.com.

Den 32 år gamle sveitseren, som til neste år skal fronte det nystartede Trek Factory Racing, omtalte også sin argeste konkurrent fra årets klassikersesong, Peter Sagan. Den 23 år gamle slovaken fra Cannondale Pro Cycling var den som ga Cancellara kamp helt til døren under Flandern rundt. Sagan tok sin første brosteinsseier i semiklassikeren Gent-Wevelgem.

Les også: Lover Kristoff mer støtte i Tour de France

– Jeg tror den største forskjellen mellom oss er at han er veldig ung. Unge ryttere føler mindre press og er litt kaldere i den forstand at de tenker mindre og handler mer, sier Cancellara – som også påpeker hvordan Sagans tidlige suksess som profesjonell rytter høster store forventninger.

– Det er aldri enkelt når en ung ryttere vinner mange ritt. Ting endrer seg fort og det som endrer seg mest er presset. Presset blir større og jeg har sett Peter tape ritt på grunn av det. Det kan være en tung byrde å bære, sier den rutinerte Trek-rytteren.

Tenker ikke Tour ennå
Cancellara begynner sesongen i Dubai Tour i februar. Deretter reiser han til Tour of Qatar, Omloop Het Nieuwsblad og Strade Bianche. Før klassikerne kjører han Tirreno-Adriatico.

Hvorvidt Cancellara reiser til Tour de France eller forsøker seg på den mye omtalte Timerekorden er imidlertid ikke avgjort.

– Akkurat nå tenker jeg bare på formen min, og laget som er helt nytt. Vi kan ikke ta for oss tusen forskjellige prosjekter umiddelbart. Det viktigste er klassikerne og at laget fungerer bra til utgangen av året, avslutter Cancellara.

Kommentarer til denne saken