RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Klassikerstjerne brakk kragebeinet

Filippo Pozzato (Farnese-Vini) med brukket kragebein.
Filippo Pozzato (Farnese-Vini) med brukket kragebein. Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)
Sist oppdatert:
Må kjempe for å rekke vårklassikerne.

Det ble ingen god dag i Tour of Qatar for det italienske laget Farnese Vini.

Ikke bare hadde deres storspurter Andrea Guardini problemer med å følge Mark Cavendish i massespurten (Guardini ble nummer åtte), men laget måtte også se sin største stjerne, Filippo Pozzato, bryte rittet etter en velt.

Sendt i bakken av BMC-syklist
Ifølge lagets egen hjemmeside oppstod velten omtrent 40 kilometer fra mål, da en BMC-rytter måtte gjøre en brå sving for å unngå en gjenstand i veibanen. Manøveren forplantet seg gjennom feltet og Pozzato deiset i bakken.

Italieneren reiste seg og satt seg på sykkelen, men innså raskt at noe var galt.

Dermed bar det rett i sykebilen. På sykehuset i Qatar ble det bekreftet kragebeinsbrudd, noe som selvsagt passer klassikerstjernen veldig dårlig.

Les også:Slik skal han få Pozzato tilbake i verdenstoppen

Det var likevel en opplagt Pozzato, som via twitter kunne meddele sine fans om at det sto det bra til med ham, kragebeinsbruddet tatt i betraktning.

Pozzato kom til Farnese Vini foran årets sesong for å tette tomrommet Giovanni Visconti etterlot seg da han flyttet til Movistar.

Håper å rekke Tirreno-Adriatico
Med en andreplass i Paris-Roubaix og seier i Milano-Sanremo på CV-en var en skade i oppkjøringen til vårsesongen selvsagt alt annet enn det både Pozzato og det italienske prokontinentallaget hadde håpet på.

Nå satser de på en rask og vellykket rekonvalesensperiode.

- Pozzato vil trolig bli operert på lørdag av den samme legen som har operert han tidligere. Gitt at bruddet ikke er spesielt stygt er vi optimistiske med tanke på å få han tilbake til Tirreno-Adriatico, sier sportsdirektør Luca Scinto til Gazzeto dello Sport ifølge cyclingnews.

Det italienske etapperittet blir ansett som den optimale oppladningen til Milano-Sanremo.

PS: Kurt Asle Arvesen brakk kragebeinet i nettopp Tour of Qatar i 2010. Den gangen rakk nordmannen Tirreno-Adriatico og alle vårklassikerne.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere