*Nettavisen* Sport.

Klassikerstjerne brakk kragebeinet

Filippo Pozzato (Farnese-Vini) med brukket kragebein. Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)

Må kjempe for å rekke vårklassikerne.

09.02.12 20:20

Det ble ingen god dag i Tour of Qatar for det italienske laget Farnese Vini.

Ikke bare hadde deres storspurter Andrea Guardini problemer med å følge Mark Cavendish i massespurten (Guardini ble nummer åtte), men laget måtte også se sin største stjerne, Filippo Pozzato, bryte rittet etter en velt.

Sendt i bakken av BMC-syklist
Ifølge lagets egen hjemmeside oppstod velten omtrent 40 kilometer fra mål, da en BMC-rytter måtte gjøre en brå sving for å unngå en gjenstand i veibanen. Manøveren forplantet seg gjennom feltet og Pozzato deiset i bakken.

Italieneren reiste seg og satt seg på sykkelen, men innså raskt at noe var galt.

Dermed bar det rett i sykebilen. På sykehuset i Qatar ble det bekreftet kragebeinsbrudd, noe som selvsagt passer klassikerstjernen veldig dårlig.

Les også:Slik skal han få Pozzato tilbake i verdenstoppen

Det var likevel en opplagt Pozzato, som via twitter kunne meddele sine fans om at det sto det bra til med ham, kragebeinsbruddet tatt i betraktning.

Pozzato kom til Farnese Vini foran årets sesong for å tette tomrommet Giovanni Visconti etterlot seg da han flyttet til Movistar.

Håper å rekke Tirreno-Adriatico
Med en andreplass i Paris-Roubaix og seier i Milano-Sanremo på CV-en var en skade i oppkjøringen til vårsesongen selvsagt alt annet enn det både Pozzato og det italienske prokontinentallaget hadde håpet på.

Nå satser de på en rask og vellykket rekonvalesensperiode.

- Pozzato vil trolig bli operert på lørdag av den samme legen som har operert han tidligere. Gitt at bruddet ikke er spesielt stygt er vi optimistiske med tanke på å få han tilbake til Tirreno-Adriatico, sier sportsdirektør Luca Scinto til Gazzeto dello Sport ifølge cyclingnews.

Det italienske etapperittet blir ansett som den optimale oppladningen til Milano-Sanremo.

PS: Kurt Asle Arvesen brakk kragebeinet i nettopp Tour of Qatar i 2010. Den gangen rakk nordmannen Tirreno-Adriatico og alle vårklassikerne.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag