2010 var uten tvil et dårlig år for Tom Boonen.

Selv om det åpnet bra i Tour of Qatar og Tour of Oman med sterke sammenlagtplasseringer og tre etappeseirer totalt ble ikke vårsesongen slik han hadde håpet.

I forkant av Milano - San Remo var forhåpningene store. «Tornado Tom» så knallsterk ut da han vant den andre etappen i Tirreno - Adriatico, og mange trodde at Boonen kunne vinne monumentklassikeren for første gang.

Evig toer?
Spanske Oscar Freire var sterk, for sterk. Andreplass var allikevel hans beste prestasjon i det nesten 300 kilometer lange rittet, hvis andreplass på noen måte kan beskrives positivt.

Så var det dette stempelet, «toeren». I generalprøven til Flandern rundt, E3 Prijs Vlaanderen - Harelbeke, var Boonen sterk. Problemet var at Fabian Cancellara dro til med en langspurt av en annen verden. Nok en andreplass.

Da Cancellara parkerte Tom Boonen, for andre gang på få dager, i årets andre monumentklassiker, Flandern rundt, var en ny andreplass et faktum.

Slaktet Hushovd
Hvis vi legger til Paris-Tours året før var dette Boonens tredje, fjerde hvis vi tar med E3 Prijs, andreplass på rad i en viktig klassiker for Quick Step-rytteren.

Helgen etter var det duket for Paris-Roubaix. Fabian Cancellara var best der også, mens Tom Boonen bare ble nummer fem. Forklaringen?

- Noen av dem (i gruppen bak Cancellara) hadde allerede bestemt seg for å kjøre for andreplass, sa Boonen som i hvert fall ikke ville bli nummer to på nytt.

- Sterkere enn i fjor
Da Tour de France-oppkjøringen begynte gikk Boonen på to smeller. Først i California rundt, deretter i Sveits rundt. Resultatet ble hele fire måneder på sidelinjen.

Diskuter brosteinsklassikerne her!

Comebacket i oktober var mest for å komme i gang med treningen, ikke for å jakte nye annenplasser. Nå er derimot Tom Boonen tilbake på start. Og det enda bedre enn han var i fjor, i hvert fall ifølge han selv.

- Kneet mitt er bra, sier han til Cyclingnews.com og legger til; - Jeg føler meg sterke på samme tidspunkt i år enn i fjor.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Skiftet ut halve laget
- Jeg har trent mye i styrkerommet de siste månedene for å bygge meg opp etter skaden. Jeg har også trent mye bak motorsykkelen, så jeg tror ikke det er noen problemer med formen heller, mener Boonen som legger litt ekstra press på seg før brosteinsklassikerne.

Quick Step-manager, Patrick Lefevere, har byttet ut nesten halve laget foran årets sesong. På papiret ser det litt svakere ut, men laget har fått inn noen spurtere som kan overraske positivt.

Les også: Legger press på «Tornado-Tom»

Med blant annet Carlos Barredo, Stijn Devolder, Maarten Wynants og Wouter Weylandt ute av laget som følge av sponsorproblemer på sensommeren er brosteinslaget svekket.

Gert Steegmans, Niki Terpstra og Kristof Vandewalle er riktignok hentet inn for å fylle tomrommet, men det spørs om det er nok. Quick Step er trolig ferdig som hovedsponsor etter årets sesong, og Lefevere kunne dermed ikke tilby kontrakter lengre enn ut 2011-sesongen.

Det medførte at flere ryttere forlot laget, og at det ble vanskelig å hente inn erstattere med tanke på kontraktslengden. I slutten av november ble det dog klart at en tsjekkisk milliardær redder Quick Step, i første omgang ut 2013. Plaster på såret, men det kunne sett mye bedre ut om nyheten hadde kommet noen måneder tidligere.

Les også: Tsjekkisk milliardær redder Quick Step

- Atmosfæren i laget er god, og jeg tror at de store omskiftningene kan gjøre oss sterkere. Vi er alle motiverte. Snittalderen er lav, men jeg tror vi har sterkt lag, spesielt i spurtene, sier 30 år gamle Boonen.

Selv om de fleste spurterne sesongåpner i Tour down Under venter Boonen til Tour of Qatar.

- Jeg tenkte på Tour down Under, men jeg valgte å vente til Qatar. Da får jeg trent godt med mine nye lagkamerater her på Calpe, forklarer Boonen og avslutter; - Jeg er fornøyd med start i Qatar. Det har fungert bra tidligere, og jeg vet at formen vil komme i april, ikke i februar.

Hva tror du om Boonens sjanser denne sesongen? Har du levert laget til Tour down Under i vår sykkelkonkurranse? Ta del i diskusjonene og ikke minst vår sykkelkonkurranse her!

HTML EMBED

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

HTML EMBED