Klassisk fantastisk

Foto: Kallestad, Gorm (SCANPIX)

Nå nærmer trønderen seg Dario Cologna i sammendraget.

12.03.09 18:04

Petter Northug hadde aldri kommet videre fra prologen i en klassisk sprint tidligere. Sist han gikk en klassisk sprint var i Drammen i 2007. Da endte han på en 37. plass.

Men på hjemmebane i Granåsen viste VM-kongen at han også er blitt helt rå i den teknikken.

I semifinalen var Northug i toppform og hadde full kontroll på verdenscupleder Dario Cologna. Nordmannen kom i mål på andreplass bak japanske Yuichi Onda. Cologna kom seg videre som lucky loser.

Helnorsk
- Dette kostet mye, sa Northug til NRK etter semifinalen

Men tydeligvis ikke så altfor mye.

Finalen ble en helnorsk affære. Ola Vigen Hattestad vant sin sjette sprint for sesongen, men det ble en utrolig imponerende andreplass på Northug.

- Jeg prøvde å ligge godt plassert mot slutten. Jeg vet at stakingen min er ganske bra. Ikke i forhold til Hattestad, men hvert fall nok til å holde avstanden til Cologna, sa en sliten Northug til NRK etter den imponerende andreplassen.

Selv var han overrasket over å komme så langt.

- Hadde håpet på semifinale, så dette var bedre enn forventet. Stakingen min er blitt bedre, og da har du det lille giret som gjør at du kan hevde deg i toppen.

Cologna på femte
Gledelig med norske øyne var det også at Cologna havnet på en femteplass. Med den plasseringen tok Northug innpå 35 poeng på rivalen, og det er nå kun 54 poeng opp til sveitseren. Dermed er slagplanen lagt.

- Cologna må forsvare - jeg må angripe. Det er en posisjon jeg synes er perfekt.

En tredje nordmann sørget for at det ble en skikkelig jubeltorsdag i Granåsen. John Christian Dahl tok tredjeplassen og dermed ble det tre nordmenn på pallen.

Ingen av de norske jentene kom til finalen. Kari Vikhagen Gjeitnes gikk inn til 9. plass og karrierebeste, og ble med det beste norske.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag