Gå til sidens hovedinnhold

Klatrekonge suspendert

Franco Pellizotti er mistenkt for doping gjennom UCI sitt blodpass-program.

Andremann i Giro d’Italia og vinner av klatretrøyen i Tour de France i 2009, Franco Pellizotti, har ifølge den italienske sportsavisen Gazzetta dello Sport hatt så unormale blodverdier at UCI (det internasjonale sykkelforbundet) har bedt det italienske sykkelforbundet om å innlede disiplinærsak. De faktiske forhold ble bekreftet av UCI mandag kveld.

Avsløringene kommer etter at UCI sin president, Pat McQuaid, tidligere i år uttalte at det var flere ryttere som hadde mistenkelige blodverdier.

Spekulasjonene rundt Pellizotti startet da Liquigas ikke har offentliggjort sitt lag for Giro d’Italia. På toppen av dette mener Gazzetta å ha hatt kontakt med kilder nær Liquigas-laget som bekrefter at Pellizotti er en av de som er rammet av blodpass-fellen.

Til torsdagens pressekonferanse, i forkant av Giro d'Italia som starter på lørdag, er det offentliggjort at ryttere som Cadel Evans, Stefano Garzelli, Gilberto Simoni, Alexandre Vinokourov, Carlos Sastre og lagkamerat Ivan Basso møter, men ingen Franco Pellizotti.

I tillegg melder spanske Marca at Ag2r sin slovenske Tadej Valjavec også skal være involvert. Valjavec ble nummer åtte i 2009-utgaven av Giro d'Italia og året før ble han nummer ni i Tour de France.

I tillegg til å bekrefte at Pellizotti er involvert i skandalen, kunne UCI også bekrefte at Valjavec samt den ukjente, men like fullt meget lovende, spanjolen Jesus Rosendo (Andalucia-Cajasur) er i søkelyset.

De første resultatene av UCI sitt blodpass fikk vi se i 2009. Den gangen var det spanjolene Igor Astarloa, Ruben Lobato og Ricardo Serrano, samt italienere Pietro Caucchioli og Francesco De Bonis som gikk i baret.

PS! Antakelig er det Vicenzo Nibali som tar Pellizotti sin plass i Giro d'Italia.

Les flere saker på procycling.no!

Følg oss på Facebookog Twitter!

Reklame

Ny Pyton-bok: Dette er Tommy Sydsæters favoritthistorier med Rhesus Minus

Kommentarer til denne saken