Klatrer mot Formel 1

3. plassen i årets første Formel Ford-løp er ikke godt nok for bergenseren Thor-Christian Ebbesvik. Ikke når Formel 1 er målet.

- Fornøyd og fornøyd. Jeg kjører for å vinne og da er ikke 3. plass godt nok, sier den ambisiøse 22-åringen til iBergen.no.

Skal vinne alle
Sesongpremieren på Oulton Park-banen i Chesire i England, ble ikke det Thor-Christian hadde håpet på. I det første løpet på lørdag, snurret han like før mål.

- Ble påkjørt og havnet inn i en dekkstabel. Da var vi tre biler som lå helt likt. Det samme var det også i løpet på mandag. Da kom jeg over mål men på en 3. plass - to tideler eller en frontvinge om du vil, fra 1.plassen. Utrolig tett, forteller 22-åringen som kjører for Team JLR og som har ikke helt ukjente Harald Huysmann som konsulent.

- Så pallplass er ikke godt nok?
- Uoffisielt så har både jeg og teamet som ambisjon om å vinne sammenlagt. Da er ikke 3.plass godt nok. Men per i dag så har vi den svakeste bilen i klassen, så slik sett er det bra, sier Thor-Christian og forklarer at bakdemperne hemmer maks ytelse.

Klatrer mot Formel 1
Formel Ford er bare et steg på stigen for bergenseren som har drevet med motorsport siden han var 11 år. For det store målet er å få kjøre med Alonso, Schumacher, Raikkonen og de andre i det gjeveste sirkuset.

- Uansett hvordan det går i år, så blir det Formel 3 på meg neste år. Jeg går fremdeles for å bli Norges første Formel 1 fører.

- Men er det ikke mange som er like ambisiøs som deg?
- Joda, vi har mange førere i Formel Ford som har det samme målet som meg. Førere fra Brasil, Tyskland, Sør-Afrika og engelskmennene selvsagt. Men jeg skal vise at jeg har det lille ekstra og at jeg vil ofre mye for å klare målet, sier Ebbesvik som bor i England for å kunne satse mest mulig på sporten.

For å lese mer om Thor-Christian kan du besøke hjemmesiden hans.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.