Klatrere rømmer Liquigas-laget

Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

To av Ivan Bassos viktigste hjelpere forlater det italienske stjernegalleriet.

12.08.12 09:22

Sylvester Szmyd og Eros Capecchi er klar det spanske topplaget Movistar.

Det bekreftet Eusebio Unzue' mannskap lørdag.

De kommer begge fra Liquigas-Cannondale, som virker å være i fritt fall. De to klatrerne er ikke de første det italienske mannskapet må gi slipp på denne høsten.

Vincenzo Nibali, Alessandro Vanotti (begge til Astana), Daniel Oss og Dominik Nerz (begge til BMC) har allerede offentliggjort deres nye arbeidsgiver foran neste sesong.

I tillegg skal Valerio Agnoli være så godt som klar til å følge Nibali og Vanotti til Astana.

Seks ut - én inn
Det er har lenge blitt spekulert om Liquigas er på vei ut som hovedsponsor. Sykkelleverandøren Cannondale har på sin side gjort det klart at de vil fortsette, men det er usannsynlig at de kan drive et sykkellag alene.

Liquigas-laget har signert én rytter foran neste sesong. Det er østerrikeren Matthias Krizek (23). Etter alle solemerker fortsetter også supertalentet Peter Sagan, tidligere Giro d`Italia-vinner Ivan Basso, klatretalentet Damiano Caruso og spurteren Elia Viviani.

Det er da noe.

Men det er ingen tvil om at Ivan Bassos støtte i fjellene blir noe begrenset, i stor kontrast til årets Giro d`Italia da Liquigas-laget tauet mil på mil i fjellene - uten at kapteinen leverte til toppkarakter av den grunn.

Unzue styrker rekken av klatrere
Nevnte Szmyd syklet inn sterke resultater under Volta a Catalunya, Giro del Trentino og Tour de Romandie i våres. Resten av sesongen har gått noe tyngre. Polakken leverte ikke helt som forventet som hjelperytter for henholdsvis Basso og Nibali under Giro d`Italia og Tour de France - spesielt.

- Szmyd har i mange år vist at han er blant de sterkeste i fjellene. Hans tilvekst til laget blir viktig for oss, mener Movistar-manager Eusebio Unzue om 34-åringen.

Spanjolen har også stor tro på den 26 år gamle italieneren Eros Capecchi, som i likhet med Szmyd har tegnet en toårsavtale med Unzue og Movistar.

- Capecchi er et talent med store utviklingsmuligheter, og jeg tror på at han kan gå etter store resultater i treukersrittene innen den nærmeste fremtid, sier Unzue.

Det er altså ikke utenkelig at Capecchi får en kapteinsrolle i Giro d`Italia, hvor han i år gjorde en solid jobb for Ivan Basso. Klateren vant også GP di Lugano i februar.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.