RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Klemetsen drømmer om skiflyging

Sist oppdatert:
- Det er et par ting jeg ikke har gjort ennå.

Kombinertutøveren Håvard Klemetsen (35) har lyst til å forsøke seg i skiflyging i Vikersund neste år.

Det er på spørsmål om framtida at 35-åringen drar fram drømmen om å prøve seg i skiflyging.

- Jeg har lyst til å være med i Falun neste år, og det er et par ting jeg ikke har gjort ennå. Jeg har sagt at jeg har lyst til å prøve skiflyging, og det er renn i Vikersund neste år. Jeg har nok ikke like mange år igjen som hopperen Noriaki Kasai, som sier han skal være med til han er 50, men jeg har lyst til å fortsette. Jeg må kjenne litt på det og har en familie på hjemmebane, men sånn som motivasjonen er nå holder jeg i hvert fall på et år til, sa Klemetsen da NTB snakket med ham på kombinertutøvernes hotell Golden Tulip i Roza Khutor mandag formiddag.

Nøkkel
Da var han straks klar for en ny langrennsøkt. For Klemetsens del er det liten tvil om hva som må stemme for at det skal ende opp med medalje i OL.

Selv om laget ikke er tatt ut, er nok løperen fra Kautokeino med når landslagstrener Kristian Hammer tar ut de fire som får være med i onsdagens individuelle konkurranse med hopping i normalbakken.

- Jeg har hatt litt mer langrennsfokus enn de andre i og med at det er tøffe langrennsløyper her. Det er der nøkkelen til min suksess ligger. Jeg skal være i toppen i bakken, og nøkkelen blir å gå fort i sporet og få ut maksimalt der. Da kan jeg være med og kjempe om medaljer, og det har jeg troen på,

Klemetsen har finpusset langrennsformen med å være med langrennsløperne på to høydeopphold.

Spesielt
OL-bakken prøvde han søndag i den første offisielle treningen.

- Jeg føler at jeg kom godt i gang. Jeg var trygg, sa Klemetsen, som unnlot å nevne til NTB at han var best av alle under treningen.

- Nå er det OL, og alle har toppet formen. Da må jeg gå fort på ski om det skal bli pall. Det er et par luringer i den norske troppen, og du har Eric Frenzel (Tyskland) og Jason Lamy Chappuis. Jason var bare et par meter bak meg i går, og da er det bare å innse at du må gå fort for å slå dem.

Kombinertgutta går ikke i Laura der skiskytterne og langrennsløperne går. Deres løype ligger tett inntil hoppbakken.

- Den er spesiell og ligger på et svært lite område. Den er som Trollstigen, veldig kronglete og svingete, mye opp og ned som en berg-og-dal-bane. Du ser nesten hele løypa fra stadion. Jeg har aldri sett en slik løype før. Jeg tror den kan passe meg bra.

Klemetsen har tre individuelle 2.-plasser som best i verdenscupen denne sesongen. (©NTB)

LES: OL-program og resultater

MER OL-STOFF:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere