Klemetsen-nei til 600.000 i året

Foto: (SCANPIX)

Ole Klemetsen fikk tilbud om 50.000 kroner i måneden i et år for å gjøre comeback i bokseringen. Han sa nei, samtidig som han krevde en fallskjerm på 2 millioner kroner.

- Jeg kan bekrefte disse tallene, sier John Ruud, den ene av de to investorene som ville satse penger på en ny boksekarriere for Ole Klemetsen. Sammen med kristiansanderen Tor Krageboen åpnet han lommeboka for Stavanger-proffen, men tilbudet var ikke godt nok for Stall-Klemetsen.

- Ole har både barn og fast og god jobb. Derfor kunne vi ikke gå med på dette. Tilbudet var for så vidt greit nok, men det var én dags oppsigelse, og da ble det hele for usikkert, sier pappa John Klemetsen til NTB.

- I dagens Norge er det vel ingen som tar en jobb på slike betingelser. Vi kunne i alle fall ikke godta det, sier Klemetsen senior.

Han forteller at han på vegne av sønnen skriftlig har sagt fra til Ruud og Krageboen hva de vil ha for at Ole "Lukkøye" skal komme tilbake i ringen. Kravet er blitt avslått av de to investorene.

Måtte si nei
- Å snakke om en fallskjerm er ikke aktuelt i det hele tatt. Tenk deg en situasjon der Ole ble slått ned og satt på baken i den første kampen etter comebacket. Da ville vi bli sittende igjen med svarteper og være 2 millioner kroner fattigere, sier John Ruud til NTB.

Han sier det er uaktuelt å forbedre tilbudet han er kommet med sammen med Krageboen. Det er "take it or leave it", slå til eller la det være.

- Etter at deler av tilbudet er blitt kjent har enkelte sagt at Ole er både storkjeftet og stormannsgal. Det er ikke tilfelle. Vi har ikke tatt noe initiativ i denne saken. At det ikke ble noe av dette er litt trist, for det er ikke til å komme fra at de to tente en gnist hos Ole med tilbudet sitt, sier John Klemetsen til NTB.

Nå har familien i Stavanger lagt alle planer om et comeback i bokseringen for Oles del på is. Etter all sannsynlighet har "Lukkøye" bokset sin siste kamp.

- Fantastisk
- Tilbudet Ole fikk fra John Ruud og Tor Krageboen er helt fantastisk. Jeg har aldri hørt om noe tilsvarende. For å sette det hele i et visst perspektiv kan jeg fortelle at jeg fikk 1000 dollar (vel 7000 kroner) for hver av de første 18 kampene jeg gikk som profesjonell i USA, sier Steffen Tangstad til NTB.

- Kravet om en fallskjerm er helt uhørt. Ingen boksere kan få det. Dersom Ruud og Krageboen hadde gått med på det, så ville de fort kunne bli mistenkt for ikke å spille med rene kort, sier Tangstad.

Han sier at en karriere som proffbokser er svært usikker. Det er lite som skiller suksess fra fiasko.

- Det hadde sikkert blitt morsomt om Ole hadde kommet tilbake i ringen, men forutsetningene for et eventuelt comeback ville blitt helt forandret hvis han gikk på et tap. Derfor kan han, etter min mening, ikke sette fram et krav om fallskjerm, sier Tangstad.

Han er helt enig med Mogens Palle og flere andre som mener at et comeback for Ole Klemetsens del er urealistisk. Ole gikk mange store og flotte kamper i karrieren sin, men ble slått ut av Thomas Hansvoll. Nå har han vært borte fra bokseringen i tre år, og da ville det vært bortimot umulig å komme tilbake igjen. Det mener i alle fall bokseeksperter NTB har vært i kontakt med.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.