RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Klemetsen på pallen etter hoppingen

Pallen: Håvard Klementsen ligger på en foreløpig tredjelplass.
Pallen: Håvard Klementsen ligger på en foreløpig tredjelplass. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)
Godt utgangspunkt for kombinert-gutta foran langrennet.

Tyske Eric Frenzel leder verdenscuprennet i kombinert i Trondheim etter hopprennet torsdag. Håvard Klemetsen er nummer tre.

Verdenscupleder Frenzel hoppet 131 meter i sitt hopp og går ut to sekunder foran østerrikske Christoph Bieler og Klemetsen i langrennet. Bieler og Klemetsen landet på henholdsvis 131,5 og 132 meter i Granåsen og går ut likt.

- Jeg ligger godt an, og du vet aldri hva jeg kan finne på i skisporet, men det er Moan som har det beste utgangspunktet av oss norske i dag, sa Klemetsen til NRK etter hopprennet.

Nevnte Magnus Moan landet på 128,5 meter, hvilket betyr at trønderen ikke er mer enn 30 sekunder bak ledende Frenzel ut fra start. Det gir veteranen et meget godt utgangspunkt for å jakte en plass på seierspallen.

Riiber falt

- Dette var bra. Jeg er veldig godt fornøyd. Jeg har hevet meg mange hakk i bakken den siste tiden og har en helt annen ro over meg, sa Moan.

- 30 sekunder er ingenting. Jeg er ikke vant til å ligge så nær, så jeg vet nesten ikke hva jeg skal gjøre. Nei da, det blir nok kanskje et lureløp i starten, og så blir det tøft kjør de siste to rundene, tilføyde han.

Lengst av alle i hoppbakken var det norske stortalentet Jarl Magnus Riiber. 17-åringen, som mistet en mulig seier da han kolliderte med tyske Johannes Rydzek på lagsprinten i Lahti sist helg, landet på 134,5 meter i sitt hopp. Dessverre for Heming-gutten måtte han i bakken med hånden i landingen, hvilket ga mange poengs trekk hos dommerne.

- Jeg har slitt litt på trening, og da jeg plutselig fikk et kjempehopp ble jeg litt overrasket over farten på slutten av svevet. Dessverre måtte jeg nedi med hånden, men jeg har kun meg selv å takke, sa Riiber til NRK.

Krog-bom

Foran langrennet er han likevel nummer 16. Opp til ledende Frenzel skiller det bare 44 sekunder. Espen Andersen ligger på plassen bak og har samme avstand opp til teten etter et hopp på 127,5 meter.

Thomas Kjelbotn og Sindre Ure Søtvik er også bare minuttet bak etter hopprennet og kan gjøre seg håp om en framskutt plassering.

Magnus Krog mislyktes fullstendig på hjemmebane i Trondheim. Telemarkingen fikk trøbbel allerede over kulen og landet 107,5 meter. Det gir hjemmehåpet et meget vanskelig utgangspunkt foran langrennet. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere