Anthony Joshua, verdensmester i tungvekt, gikk nylig hardt ut mot doping i boksing som han mener er «ute av kontroll».

Klemetsen skjønner godt at Joshua er frustrert og har lite til overs for at flere velger å jukse i idretten han selv opplevde suksess i.

- Jeg er helt enig i at det er trist. Det er forferdelig at det ikke er et ærlig spill og at folk bruker doping. Det er utilgivelig, sier Klemetsen til Nettavisen.

Husker farens reaksjon

Den tidligere europamesteren i lett tungtvekt legger ikke skjul på at han har vært kjent med problematikken lenge.

Han er riktignok tydelig på at det for ham aldri var aktuelt å dope seg, men sier at han ble nysgjerrig første gang han i ung alder hørte om midler som kunne gjøre ham både sterkere og bedre.

Visste du? Nettavisen sender MMA-kamper og andre kampsport arrangementer. Se direkte og i opptak i Direktesport.no (+)

Klemetsen glemmer riktignok aldri reaksjonen til faren John da han gikk bort til ham for å fortelle om midlene han hadde hørt snakk om.

- Jeg husker at jeg sa «pappa, det er noen som snakker om ting man kan ta som gjør at man blir mye bedre, sterkere og man slår hardere», forteller Klemetsen.

Han forklarer at responsen til pappa John var krystallklar

- Han viste med en gang hva det var snakk om og sa «Ole, vi skal klare oss uten det, gutten min», sier Klemetsen.

- Det var første gang jeg hørte snakk om noe doping som man kunne bruke. Jeg var såpass ung så jeg hadde ikke greie på det, men jeg husker det veldig godt, sier den tidligere proffbokseren.

Nettavisen Pluss: Få 1 måned for 1 krone, eller 3 måneder for 399 kroner

- Problemet er størst i tungvekt

Klemetsen skjønte også i løpet av sin karriere at det var mange som tok snarveier ved hjelp av ulovlige preparater i boksingen. Han fikk også klare indikasjoner på at tungvektsklassen var spesielt utsatt for problemet.

- Det fantes mye av det som vi ikke visste om – spesielt i tungvekt. Der gjelder det å være størst mulig. Jeg tror det skjedde i mindre grad i lettere vektklasser, forteller Klemetsen.

Doping har riktignok også vist seg å være et problem i lettere vektklasser.

I tungvekt trenger ikke utøverne å bekymre seg for vekten, slik Klemetsen forklarer, men hensynet til vekten har tilsynelatende ikke stoppet en rekke boksere fra å bruke ulovlige preparater.

Senest i fjor ble Saul «Canelo» Alvarez, verdensmester i mellomvekt, utestengt i seks måneder for å ha testet positivt for bruk av Clenbuterol.

Tungvektsmester Anthony Joshua er frustrert over dopingproblemet i boksingen og mener at noe må gjøres før noen skader seg.

Joshua setter sine titler på spill i Madison Square Garden 1. juni når han møter Andy Ruiz Jr. Sistnevnte ble hentet inn som en erstatter for amerikanske Jarrell Miller som nylig ble tatt for dopingbruk.

PS: Følg gjerne Nettavisen sport på Instagram!