*Nettavisen* Sport.

Klemetsen vraket fra elitelaget

Foto: Heiko Junge/SCANPIX

Håvard Klemetsen er vraket fra A-landslaget i kombinert foran neste sesong.

12.03.08 17:55

Kombinertledelsen har slanket elitelaget fra seks til fem utøvere. Petter Tande, Magnus Moan, Espen Rian og Jan Schmid har fått fornyet tillit, mens unggutten Mikko Kokslien kommer inn som femtemann.

Det betyr at Håvard Klemetsen og Iver Markengbakken er satt ut av laget.

For 29-årige Klemetsen innebærer avgjørelsen et farvel til Skiforbundets landslagssystem etter en årrekke.

På stedet hvil
- Håvard har vært på lag i mange år uten å ta de forventede steg i riktig retning. Vi synes kort sagt han har stått på stedet hvil litt for lenge, begrunner landslagstrener Kjetil Strandbråten overfor Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Kombinert-veteranen fra Kautokeino, som var med i de norske kvartettene som tok gull i lagkonkurransen under VM i Oberstdorf i 2005 og bronse i Sapporo i fjor, så ut til å få det til å løsne midtvinters. Da tok han sølv og bronse i NM, og 4. plassen på sprinten i Klingenthal var hans beste plassering i verdenscupen siden han debuterte der i 2003.

Ekspertisen mente det bare var et tidsspørsmål når han ville ta steget opp til pallen i v-cupen.

Et spark bak
Men dessverre «sluknet» finnmarkingen litt i sluttfasen av sesongen, som altså endte med at landslagsdøra ble lukket igjen for hans vedkommende.

- Men vi betrakter avgjørelsen mer som et spark bak enn som en spiker i kista for Håvard, understreker Strandbråten.

- Vi håper Håvard bruker vrakingen positivt, benytter sin erfaring og tar tak på egen hånd. Akkurat som Espen Rian gjorde da han ble vraket for et par år siden, for så å komme sterkt tilbake. Etter å ha prøvd seg så mange år i vårt system uten å lykkes, kan det slå positivt ut at han finner andre måter å jobbe på.

Dobbelt skuffet
Strandbråten påpeker at når neste sesong starter, er det de som er sportslig kvalifiserte som blir tatt ut.

- Da er døra åpen for Håvard hvis han er god nok. Og resultatmessig er han jo kvalifisert for A-verdenscupen, sier treneren.

ANB har ikke lykkes i å få en kommentar fra Håvard Klemetsen selv. Men ifølge Strandbråten forstår han landslagsledelsens avgjørelse, selv om han selvsagt er meget skuffet. Men mest skuffet er han over sine egne manglende prestasjoner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.