Gå til sidens hovedinnhold

- Klinsmann ideell for England

Franz Beckenbauer har løsningen for Englands ledige sjefsstol.

Etter at Steve McClaren fikk fyken av det engelske fotballforbundet på torsdag, har ryktene svirret vilt om britens erstatter.

Navn som Jose Mourinho, Martin O'Neill og Guus Hiddink har blitt nevnt, men foreløpig er ingenting blitt avklart.

Les også:- Jeg danset naken i garderoben

- Ideell for han
Nå slenger den tidligere tyske storspilleren Franz Beckenbauer et nytt forslag inn i debatten.

- Hvem kan lede guttene med de tre løvene ut av deres koma? Et navn kommer til meg umiddelbart; Jürgen Klinsmann. Jobben ville være ideell for han, og han ville være ideell for England, skriver Beckenbauer i sin faste spalte i Bild, ifølge Reuters.

Klinsmann tok over ansvaret for det tyske landslaget i 2004, og ga tyskerne et voldsomt løft frem til bronsemedalje i fjorårets VM på hjemmebane.

- Vil få en ny vår
Beckenbauer - som selv vant VM-gull for Tyskland både som spiller og som trener - tror Klinsmann kan gjøre noe av det samme for engelskmennene.

- Jürgen er en mann med en klare visjoner og han vet hvordan han skal få utrettet disse visjonene - selv med motstand. Jeg kan enkelt forestille meg at England vil få en ny vår under han, tror «Der Kaizer».

- Han vil få tre år til VM i 2010 på å forme et nytt lag. Han snakker språket, har et godt rykte i landet etter tiden i Tottenham og var til og med årets spiller der, avslutter Beckenbauer.

Så spørs det om engelske fotballfans vil ta tyske Klinsmann imot med åpne armer. Den engelske avisen The Independent lanserte torsdag nettopp Klinsmann som en mulig kandidat, men påpekte også «... Men kan vi godta dette? En tysker som sjef for England?»

Reklame

Slik kan du kjempe om en premiepott på 90 millioner lørdag