RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Klitchkos mareritt gjør comeback

Sist oppdatert:
Tidligere WBO-mester Corrie Sanders inntar proffringen igjen kommende helg. Motivet for comebacket er å gi Wladimir Klitchko en ny omgang juling.

Corrie "The Sniper" Sanders begynner sitt comeback i hjemlandet Sør-Afrika førstkommende fredag kveld. 40-åringen debuterte som proffbokser i 1989 og var i mange år et navn i topp 20 sjiktet før han fikk spektakulært gjennombrudd i 2003. Ett år senere måtte han legge hanskene på hylla grunnet en ryggskade, men hadde innen den tid rukket å skrive boksehistorie. I dag er eks-mesteren friskmeldt og klar til å gjøre sin første proffkamp siden 2004 mot den australske tungvektsmesteren, Colin Wilson.

Les flere boksesaker i vårt omfattende boksemagasin.

Årets skrell
I mars 2003 ble den da 38 år gamle halvprofesjonelle golfspilleren og familiefaren hentet inn som et tiltenkt slaktoffer for da regjerende WBO-mester Wladimir Klitchko. Bokseveteranen hadde en pen kampliste, men var likevel ansett for å være en såkalt "low risk, high profit" motstander for mesteren på hjemmebane. Allerede tidlig i åpningsruden ble det imidlertid klart at Klitchkos matchmaker hadde begått en fatal feilvurdering. Sanders, som bokser southpaw, leste mesterens bevegelsesmønster som en åpen bok og fant umiddelbart svakheter å benytte seg av. Da kampen ble stoppet tidlig i andre runde hadde Klitchko vært i canvasen fire ganger og blitt tildelt den verste omgangen med juling en tungvektsmester har fått siden George Foreman overkjørte Joe Frazier i samme stil tretti år tidligere.

Kampen ble kåret til årets skrell av Ring Magazine.

Storebror tok hevn
Tretten måneder etter den sensasjonelle seieren over Wladimir Klitchko gikk Sanders i ringen igjen, denne gangen mot eks-mesterens eldre bror, Vitali. Tiden etter seieren over den yngre ukraineren hadde vært preget av inaktivitet grunnet ryggproblemer og konflikter med Klitchkos promotor, som eide opsjoner i Sanders proffkontrakt etter skrellseieren. Dette førte til at Sanders sa fra seg WBO-tittelen uten å forsvare den. Mot Vitali Klitchko stod den mer prestisjefylte WBC-tittelen på spill, men det var likevel en umotivert og utrent Sanders som møtte til kamp i Las Vegas i april 2004. Sør-Afrikaneren bød uansett på en tøff kamp før ukraineren slo ham på teknisk knockout i åttende runde.

Vladimir Klitchko har siden klatret til toppen av tungvektsklassen igjen etter at storebror Vitali selv trakk seg tilbake i 2005.

Skadefri og sulten
Eks-tungvekter og tidligere motstander Johnny DuPlooy er i dag Sanders nye trener. Han hevder at eleven hans er i fantastisk form og klar til å sende en ny sjokkbølge gjennom tungvektsklassen. I følge DuPlooy er planen fremover at Sanders vil delta i en kvalifiseringskamp om WBA-tittelen dersom han beseirer Wilson fredag. Wladimir Klitchko har også uttalt at han ønsker om å møte dagens WBA-mester, den russike kjempen Nikolai Valuev. Altså kan de to rivalene være på kollisjonskurs igjen.

Corrie Sanders har vunnet førti av sine førtitre proffkamper hvorav tretti på knockout. I tillegg til Klitchko-brødrene har han også vært i ringen mot kjente navn som tidligere tungvektsmester Hasim Rahman, Johnny Nelson, Bobby Czyz, Bert Cooper og Michael Sprott.

I forkant av møtet med Vitali Klitchko rangerte Ring Magazine Sanders som nummer to blant verdens beste tungvektsboksere.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere