RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Klitschko klar for mestermøte

(Foto: Scanpix)
To titler på spill i det største tungvektsoppgjøret på flere år.

Tungvektklassens offisielle ryddesjau begynner for alvor kommende helg når Wladimir Klitschko (31) og Sultan Ibragimov (32) kjemper om to av de fire store tittelbeltene i Madison Square Garden, New York. Mestermøtet er det første av sitt slag siden Lennox Lewis samlet forbundstitlene i 1999 – og det første noensinne mellom to østeuropeere.

Skal skape orden
Hensikten med helgens duell er å gjøre et forsøk på å krone én bokser som verden vil se på som en ubestridt og lineær tungvektskonge. Vektklassen har nemlig vært uten en mester med historisk anerkjennelse siden Lewis ga seg i 2004.

- Vi må samle titlene slik at vi får én mester. I dag er det så mange belter og titler at det kun er bokseinteresserte som vet hvem som holder hvilke titler. Det må vi gjøre noe med - alle burde vite hvem verdensmesteren i tungvekt er, har IBF-mester Wladimir Klitschko gjentatt under pressekonferansene i forbindelse med helgens kamp.

Ukraineren har vært rangert som den beste i klassen siden 2006 og anses for å ha størst sjanse for å klare bragden med å forene beltene.

Kan få problemer
Flere mener imidlertid at Klitschko kan gå på en smell mot Ibragimov. Den 32-årige WBO-mesteren fra Russland besitter flere av de samme egenskapene og kvalitetene som har skapt problemer for den ukrainske supermannen tidligere. Eksempelet som nevnes hyppig, er Corrie Sanders, sørafrikaneren som sendte Klitschko inn i drømmeland i løpet av to runder i 2003. Ibragimov er i likhet med Sanders også en kvikk southpaw med raske never og godt fotarbeid, men bookmakere har likevel Klitschko som en 4-1 favoritt foran helgens kamp. Oddsene spiller imidlertid ingen rolle for Ibragimov-leiren:

- Klitschko har tapt tre ganger, ikke bare tapt, men blitt stoppet. Han er ikke uovervinnelig, påpeker Ibragimov-trener Jeff Mayweather.

- I to av de kampene så han ut til å miste kampviljen også, så det forteller meg at han bukker under for presset når det blir stort nok, fortsetter treneren.

Ring Magazine rangerer Ibragimov som nummer seks i tungvekt og er dermed den høyest rangerte motstanderen Klitschko møter siden han tok IBF-beltet fra amerikanske Chris Byrd for snart to år siden.

- Det blir en tøff kamp. Jeg kommer til å gjøre det som skal til for å vinne, lover en selvsikker Ibragimov.

Et stikk for USA
Mens de aller fleste ser på Klitschko-Ibragimov oppgjøret som et steg i riktig retning mot mer oversiktlige og bedre tider tungvektsklassen, understreker møtet samtidig den øst-europeiske dominansen som har vært gjeldende i den senere tid. Lørdagens foreningsduell er historiens første i tungvekt uten at en amerikaner deltar. At kampen finner sted i Madison Square Garden – boksesportens mekka og den mest amerikanske arenaen av dem alle – føles også som ekstra stikk for enkelte innen amerikansk proffboksing.

- Hvem hadde trodd at to russere noen gang skulle kjempe tungvektstittelen i Madison Square Garden, spør promotor/manager Lou Duva.

86-åringen har vært involvert i proffboksing hele livet, men sier til avisen Washington Post at han har ingen planer om å verken være til stede ved kampen som tilskuer eller å se å begivenheten på TV.

Interessen for kampen blant amerikanske boksetilhengere generelt er derimot upåklagelig. Ledelsen ved Madison Square Garden meldte onsdag at arenaen vil sette inn fire hundre ekstra seter etter at de tjue tusen første plassene ble utsolgt. TV-giganten HBO forventer også gode seertall når kampen vises i beste sendetid lørdag kveld.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere