Gå til sidens hovedinnhold

Klitsjko hedret motstanderen etter knockout

Og Floyd Mayweather har brukt fengselstiden godt.

Tungvektsmester Vladimir Klitsjko vant på knockout mot Francesco Pianeta og forsvarte de fire VM-titlene sine i boksing lørdag.

Ukrainske Klitsjko hadde satt VM-beltene fra WBA, WBO, IBF og IBO på spill mot italienske Pianeta. Han avgjorde kampen på knockout i sjette runde.

- Kjempet tappert
Pianeta, som tidligere har bekjempet testikkelkreft, var ubeseiret i 29 kamper, men mot Klitsjko ble han utklasset. Han gikk også i kanvasen i fjerde runde.

– Jeg vil takke motstanderen min. Det er mange utfordrere som snakker mye, men han gikk i ringen og kjempet tappert. Etter kampen han har hatt mot kreften, fortjener han respekt, mente Klitsjko.

– Han prøvde alt for å treffe meg. Hvis han hadde landet et av de store slagene sine, hadde jeg ikke klart å komme meg opp, sa ukraineren, som tok sin 60. seier som profesjonell.

Ute av fengsel
Floyd Mayweather var tilbake i bokseringen lørdag etter å ha sonet en fengselsstraff. Amerikaneren fikk en tøff kamp mot Robert Guerrero, men sikret en ubestridt poengseier.

Etter ett år i fengsel er amerikanske Mayweather tilbake på boksetronen i weltervekt igjen. Alle dommerne hadde ham som vinner mot Guerrero, som bare hadde et nederlag på 33 kamper før lørdagens kamp, med 117-111. Dermed forsvarte amerikaneren sin VM-tittelen i World Boxing Council (WBC) i weltervekt for første gang.

– Jeg må bare innrømme at jeg måtte gå en tøff og hard kamp mot Guerrero. Det var en kamp preget av blod, svette og tårer, sa Mayweather etter kampen.

Nå står Mayweather med 44 seirer på like mange kamper. 26 av seirene hans er kommet på knockout, men mot Guerrero ble det bare poengseier. Det viktige for Mayweather var likevel at han gikk til sin første kamp på over ett år, uten å vise tegn på å være ringrusten. Han bokset bra.

Etter tre måneder i fengsel, på grunn av vold mot ekskona, har Floyd Mayweather lært leksa si.

– Jeg vil ikke ønske at min verste fiende blir låst inn i et fengsel. Det er tøft å sitte på cella 23 timer i døgnet og bare få en time i friluft, sa Mayweather etter kampen lørdag.

Mayweather var et hakk bedre enn Guerrero gjennom hele kampen. Særlig i den åttende runden måtte utfordreren finne seg i å få mye juling. Da åpnet Mayweather også et kutt over det ene øyet hans, og Guerrero bar tydelig preg av å ha blitt truffet av mange slag da kampen var over.

Nå lurer de fleste på om Mexicos Saul Alvarez blir Mayweathers neste motstander midt i september.

– Det er altfor tidlig å si hvem jeg kommer til å møte i min neste kamp. Før den avgjørelsen tas må jeg tenke meg litt om, sa Floyd Mayweather etter en svært vellykket og oppløftende kamp i Las Vegas natt til søndag.

Kommentarer til denne saken