Gå til sidens hovedinnhold

Klok avgjørelse, Lyn

Lyn har bestemt seg for å droppe søksmålet mot Morgan Andersen. Det er sannsynligvis det smarteste klubben har gjort på lenge.

BLOGG:

John Obi Mikel. Morgan Andersen, John Shittu. Chelsea og Manchester United. Og ikke minst - Lyn Oslo, den stolte, tradisjonsrike klubben på vestkanten i Norges hovedstad. Litt av noen aktører i det som har vært Fotball-Norges mest omtalte sak de siste årene. Saken er heller ikke over, siden Chelsea og Morgan Andersen fremdeles ikke er ferdige med hverandre. Den saken er til vurdering i det engelske rettssystemet.

Men når Lyn nå velger å droppe søksmålet mot Morgan Andersen og også lar være å anke boten de fikk av Norges Fotballforbund, signaliserer de med all tydelighet at gjort er gjort, spist er spist, og at det nå er på tide å konsentrere seg om å bygge en klubb igjen.

Selv om Lyn muligens kunne ha vunnet en sak mot Morgan, og kanskje til og med klart å få skrudd ned boten fra NFF noen hakk (noe jeg anser som høyst usannsynlig i regelrytteriets høyborg) i en tid da penger er livsnødvendig, så er det noe med å gjøre seg ferdig med en sak. Få den ut av systemet, slutte å tenke på den, begynne å se framover.

I så måte er avgjørelsen klubbledelsen har kommet fram til nå, sannsynligvis den beste julegaven fansen kan få.

For Lyn har andre ting å tenke på. De trenger penger for å overleve som Tippeliga-klubb, og det var bare med nød og neppe at de fikk innvilget profflisens for kommende sesong. 2009 blir ikke noe lett år for Lyn, det skal Gudene vite, men den blir atskillig enklere å gå i møte uten lange juridiske tautrekkinger med Morgan Andersen i sikte.

Erik Langerud & co. bør etter denne turbulente høsten ta et hvileskjær på noen dager, trekke pusten og kvitte seg med alt mentalt slagg som problemene og bekymringene har ført med seg. Ta seg en dram, rett og slett. All ære til ledelsen for at de har klart å komme seg ut av uføret.

Nå gjenstår bare å bygge et slagkraftig lag for neste sesong. Det blir heller ikke lett.

THOMAS ENGER

Reklame

Sommerens kuleste badeflåter

Kommentarer til denne saken