RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: AFP/Scanpix

Klokkedesigner hjelper «kyllingen»

Den dopingutestengte danske syklisten Michael Rasmussen får uventet hjelp.

Nå er nemlig mannen som ble kastet ut av Tour de France i 2007 i ferd med å inngå et bemerkelsesverdig partnerskap med den danske klokkedesigneren Christina Hembo, skriver sporten.dk.

32 år gamle Hembo, som har mottatt flere utmerkelser for sin gründervirksomhet knyttet til selskapet Christina Design London, har nå opprettet et eget sykkellag med navnet «Christina Racing».

Eneste rytter foreløpig er nettopp Michael Rasmussen.

- Urimelig
Flere behøver det heller ikke å bli. Opprettelsen av laget betyr i første omgang at «Kyllingen» kan gjøre comeback på sykkelsetet. Det skjer i et gateritt i danske Kjellerup fredag.

Bakgrunnen for ansettelsen av Rasmussen er følgende:

- Jeg synes det er helt urimelig at ingen vil leke med Michael. Uansett om det var riktig eller ikke at han ble kastet ut av Tour de France i 2007, sier hun – og påpeker at den 36 år gamle dansken har sonet sin karantene.

- Dermed har Michael likeså stor rett som andre til å stille opp i både Kjellerup og for den saks skyld Tour de France. Dokumentert dopede sykkelryttere som Vinokourov og Basso får kjøre, men ikke Michael. Det forstår jeg ikke, sier gründeren.

Ser på mulighetene
Nå vurderer hun og mannen Claus hvilke skritt som kan tas for å få Rasmussen tilbake i Tour de France.

- Den ene muligheten er å skape et lag, og der vil det bli bruk for mange spennende mennesker. Men på den måten vil det bli vanskelig å få ham tilbake i Touren, i og med at det krever mange poeng (UCI-poeng red.anm.), sier Claus Hembo.

- Den andre muligheten er at Christina blir hans personlige sponsor, så vi kan få ham tilbake på et av de etablerte lagene som kjører Tour de France, tilføyer han.

Det kan for eksempel bety at designeren betaler Rasmussens lønn – samtidig som han kjører for et profesjonelt lag.

Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere