Jürgen Klopp var uvanlig snakkesalig når det kommer til overganger på pressekonferansen før mandagens Premier League-runde. Tyskeren innrømmer at Liverpool er på utkikk etter forsterkninger, og han åpnet særlig opp rundt stjernespilleren Jude Bellingham.

– Sportslig er vi alltid forberedt. Det er klart hvilke ideer vi har og hva vi mener vi trenger. Resten er ikke 100 prosent i våre hender. Vi er på utkikk, men om det skjer noe? Vi får se, svarte tyskeren på spørsmål om forsterkninger allerede i januar.

– I januar i fjor kom Luis Diaz inn, og det hjalp oss veldig. Vil vi gjøre noe lignende igjen? Hvis det er noe vi har troen på, hvorfor ikke?, fulgte han opp med.

Les også: Andre juledags Premier League-rykter

Voksen for alderen

Den spilleren som hyppigst kobles til Merseyside-klubben er Jude Bellingham. Borussia Dortmunds stjerneskudd regnes av mange som verdens mest spennende midtbanespiller, og vil trolig koste opp mot halvannen milliard norske kroner.

Klopp tok seg god tid når det kom spørsmål om 19-åringen, og kom med mye skryt til den unge engelskmannen.

– Alle kan se hvor eksepsjonell han er. Hvis du spør en som ikke har peiling på fotball om hvor gammel han eller hun tror Jude Bellingham er, tror jeg ikke det er mange som vil gjette i nærheten av alderen hans. De vil si 28 eller 29 siden han spiller på en så voksen måte, kom det fra Klopp, før han fortsatte:

– Han spilte en fantastisk VM. Alt han får til er vanskelig å lære, mens det han kan forbedre er enkelt å lære. Så ja, han er en veldig god spiller. Hva mer kan jeg si? Jeg har tenkt det samme i et par år nå etter hans gjennombrudd i Dortmund.

Pengesnakk

Liverpool-sjefen sier at han ikke liker å snakke om penger involvert i overganger, da det kan forstyrre for spillernes fokus, heller enn å hjelpe de med å utvikle seg.

– Jeg vet ikke hva VM-prestasjonen har å si for prislappen hans. Jeg mener at hvis vi alle kan gjøre ham en tjeneste, så er det best å ikke snakke om penger. Det er ikke nødvendig å kaste potensielle hindringer i veien for utviklingen hans.

Men penger er ikke bare til hindring for spillerens utvikling. Det kan også stå i veien for en potensiell overgang.

The Athletic-journalist James Pearce følger nemlig Liverpool tett, og hevder at klubben er avhengig av å kvalifisere seg jevnlig for Champions League for å ha råd til å bla opp for spillere som Bellingham. Det innrømmet også Klopp på pressekonferansen.

Samtidig trekker Pearce fram Real Madrid, Manchester City og Paris Saint-Germain som Liverpools hovedutfordrere i kamp om 19-åringens signatur – tre klubber med større økonomiske muskler enn Anfield-klubben.

Liverpools Premier League-sesong fortsetter mandag med kamp mot Aston Villa klokken 18.30.