*Nettavisen* Sport.

Klopp ba assistentene snu opp-ned på dødballrutinene i 2018. Det kan ha vært gull verdt

DETALJFOKUSERT:Jürgen Klopp satte fokus på dødballer i 2018. Det har betalt seg. Her er han avbildet med stjernespiller Mohamed Salah.

DETALJFOKUSERT:Jürgen Klopp satte fokus på dødballer i 2018. Det har betalt seg. Her er han avbildet med stjernespiller Mohamed Salah. Foto: Darren Staples (Pa Photos)

Etter fjerdeplassen i 2017/2018-sesongen identifiserte Liverpool-sjefen dødballer som en stor svakhet. Det ble starten på en stor opptur for rødtrøyene.

21.01.20 10:32

Liverpool har hatt en fenomenal sesong og vunnet 21 av 22 kamper i Premier League så langt. Det gir en foreløpig serieledelse på 16 poeng ned til City, og rødtrøyene har attpåtil én kamp mindre spilt.

Nå omtaler The Athletic og stjernejournalist James Pearce grepet som kan ha en del av æren for fremgangen denne sesongen.

Ifølge Pearce satte Klopp seg ned med sine to assistenter Pep Lijnders og Peter Krawietz i 2018 for å drøfte en stor bekymring.

Der ga han dem klar beskjed, Liverpool trengte en totalrenovering av klubbens dødballrutiner.

Tok grep - ble best

Tyskeren hadde dukket ned i materien og prøvd å finne ut hvor Anfield-klubben kunne ta nye steg etter å ha havnet på fjerdeplass i Premier League, og statistikken han satt igjen med viste at det var dødballer laget hadde mest å gå på.

Klopps tall fortalte ham at Liverpool faktisk var helt middelmådig på dødballer sammenlignet med andre lag i den engelske toppdivisjonen.

Ikke bare slet de med å omsette dødballer til mål fremover på banen, de var sårbare når de skulle forsvare seg mot dem også.

Ifølge The Athletic skal Klopp ha vært totalt overbevist om at han, med pasningsføtter som Trent Alexander-Arnolds og hodestyrke som Virgil van Dijks, kunne gjøre dødballer til et dødelig våpen.

På omtrent samme tid som Liverpool-assistentene fikk oppgaven med å forbedre dødballene, leste Klopp i en tysk avis om den danske innkastspesialisten Thomas Grønnemark. Han ble straks kontaktet og ansatt som klubbens innkasttrener.

Grepene har betalt seg og vel så det.

Siden 2018 har Liverpool scoret 43 mål på dødballer hvis man inkluderer straffespark, det er 11 flere dødballmål enn noen andre lag i Premier League.

Klikk på bildet for å forstørre. DØDBALLMÅL: Liverpools Virgil van Dijk scorer mot Manchester United.

DØDBALLMÅL: Liverpools Virgil van Dijk scorer mot Manchester United. Foto: Martin Rickett (Pa Photos)

- Ekspertise og hardt arbeid i skjønn forening

Senest i forrige Premier League-kamp fikk man et bevis på Liverpools dødballstyrke. Da steg van Dijk til værs og headet inn 1-0 mot Manchester United på corner fra Trent Alexander-Arnold.

Moralen er kanskje at detaljer spiller en rolle?

- Statistikken på dette området er en kompliment til guttene og analyseteamet som gjør mesteparten av jobben, sier Liverpool-assistent Pep Lijnders til The Athletic.

- Vi lager alltid en klar plan for hvordan vi skal få dødballene våre til å fungere mot spesifikke motstandere, og så implementerer vi det på trening. Vi bruker virkelig tid på det, det gjøres med overbevisning. Vi gjør dette samme, og dødballene våre har forbedret seg, legger han til.

Som The Athletic-journalist James Pearce selv skriver:

- Siden Klopp beordret en gjennomgang av dødballrutinene for 18 måneder siden har Liverpool tatt 161 poeng av 180 mulige. Det er ikke noe som heter flaks for dette laget. Det er ekspertise og hardt arbeid i skjønn forening. Klopp snur hver stein i sin søken etter perfeksjon.

P.S: Husk at du kan følge all dramatikk på overgangsvinduet direkte i Nettavisens livesenter.

Fotballinteressert? Les dybdesaker i samarbeid med FourFourTwo her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag