Mange hadde ventet at Luis Diaz ville trenge en tilpasningsperiode før han fikk fart på Liverpool-karrieren etter overgangen fra FC Porto i januar.

Colombianeren har imidlertid fått en lysende start på Anfield og leverte varene fra første stund. Det er ikke tilfeldig, skal man tro manager Jürgen Klopp.

- Ikke langt unna et mirakel

Tyskeren erkjenner likevel at han er overrasket over hvor smidig overgangen har gått.

- Du forventer ikke mirakler umiddelbart fra den typen spillere, men han er ikke langt unna å utrette det, sier Klopp i et intervju med Sky Sports.

Les også: Onsdagens Premier League-rykter

Klopp er klar på at han helst unngår januarsigneringer, nettopp fordi det tar tid å få spillere inn i systemet - tid man ikke har midt i en sesong.

- Alle trenere vil si det samme om januarsigneringer. Du signerer dem, men hvis du kan, så venter du til sommeren, sier Klopp.

Han mener imidlertid Diaz skiller seg ut.

- Det som var spesielt med Luis er at da vi så ham, visste vi at han ville være fit umiddelbart. Dette er vanligvis vanskelig, men siden han ikke måtte endre noe, ser vi allerede en veldig selvsikker gutt her.

Analyseprogram viste kjempematch

Suksessen er langt fra tilfeldig, og Liverpool har brukt avansert analyse for å forsikre seg om at Diaz kunne prestere i Premier League fra dag én.

Ramm Mylvaganam grunnla analyseprogrammet ProZone i 1998. Nå har han lansert et avansert program, kalt AI Abacus, som ble brukt til å analysere tallene på Diaz.

Les også: Tror United har et klart førstevalg: - Dette er vårt Klopp-alternativ

- Før han kom til Liverpool, viste modellene våre at Diaz i teorien burde lykkes fra dag én, i stor grad på grunn av likheter i spillestiler mellom Liverpool og Porto, sier Andy Forrester, som er produktmanager i AI Abacus.

Modellen som brukes legger inn stort sett alt som kan måles innen fotball. Den viste at Liverpool og Porto var nesten identisk når det gjelder tempo, høyt press, forsvarslinje og oppbygging av spillet.

Når ni Premier League-kamper gjenstår for de to topplagene, er Manchester City ett poeng foran Liverpool på toppen av tabellen.

Etter landslagspausen tar Liverpool imot Watford på Anfield 2. april, mens Manchester City gjester Burnley.