Tolv europeiske storklubber bekreftet natt til mandag at de har opprettet en europeisk superliga, hvor blant annet de seks største klubbene i England skal være med.

Liverpool er en av klubbene som skal delta i den allerede utskjelte ligaen, og Merseyside-klubbens trener Jürgen Klopp uttalte seg om en eventuell superliga allerede i 2019. Nå har tyskerens to år gamle uttalelser blitt hentet frem i lyset igjen.

Les også: Superligaplanene møter massiv motstand

- Håper det aldri skjer

I et intervju med Kicker, gjengitt av Liverpool Echo, ga Klopp tydelig beskjed om at han ikke var noe fan av planene om superligaen.

- Jeg håper superligaen aldri vil skje. Med måten Champions League er nå har fotballen er godt produkt, til og med med Europa League, sa Klopp i 2019.

Tyskeren så ikke poenget i at alle storklubbene skal møtes hvert eneste år, og stilte spørsmål ved om folk ønsket å se det.

- Selvsagt er det økonomiske viktig, men hvorfor skal vi lage et system hvor Liverpool møter Real Madrid ti år på rad? Hvem ønsker å se det hvert eneste år?, sa Klopp.

Tyskeren var tydelig kritisk til superligaen da han uttalte seg i 2019, men nå går det mot at han skal lede sitt eget lag i nettopp den ligaen.

Klopp har ikke kommentert den ferske nyheten om at Liverpool skal være med i superligaen, men dette kommer nok garantert til å bli et tema når Liverpool møter Leeds mandag kveld.

Carragher hardt ut mot Liverpool

Liverpool-legende Jamie Carragher går hardt ut mot sin tidligere klubb som har takket ja til å bli en del av superligaen. I en krass kommentar i The Telegraph skriver han blant annet følgende.

Les også: Store ord fra utbryterklubbenes ledere

- Jo mer jeg leser om den europeiske superligaen forslag, jo mer virker det som at Liverpools eiere må like tomme stadioner.

- Å bli assosiert med tilknytningen til den europeiske superligaen er ille nok, men Liverpools tilsynelatende ledende rolle i å true fotballens konkurranseidealer er et svik mot fotballens arv.

Tyske og franske klubber skal ha takket nei

Liverpool, Manchester United, Manchester City, Chelsea, Arsenal og Tottenham er de engelske lagene som skal delta i utbryterligaen.

De andre lagene er Real Madrid, Barcelona og Atletico Madrid fra Spania og Juventus, AC Milan og Inter fra Italia.

Det planlegges for at tre klubber til skal være med slik at det totale antallet klubber blir 15. I tillegg skal fem klubber kvalifisere seg for hver sesong. Det er uklart hvilke kriterier som legges til grunn for at disse kommer med.

Storklubber fra Tyskland og Frankrike, som Bayern München og PSG, skal ha takket nei til å være med i ligaen.