Gå til sidens hovedinnhold

Klopp hyller Solskjærs arbeid i Manchester United: - Sensasjonelt

Jürgen Klopp er imponert over det Ole Gunnar Solskjær har fått til siden han tok over som manager i Manchester United.

De aller fleste i fotballverden sperret opp øynene da Ole Gunnar Solskjær tok over rollen som manager i Manchester United underveis i 2018/19-sesongen.

Til tross for at nordmannen fortsatt ikke har skaffet klubben et trofé, har han uansett fått fart på sakene i klubben som han selv spilte for mellom 1996 og 2007.

Etter 6-2-seieren over Roma på torsdag blir det etter alle solemerker Europa League-finale for United denne sesongen, og mye skal gå galt dersom klubben ikke tar andreplassen i Premier League bak suverene Manchester City.

Les også: Advarer Manchester United mot å hente Harry Kane

- Har funket sensasjonelt bra

Før rivaloppgjøret mellom United og Liverpool som opprinnelig skulle blitt spilt søndag kom Jürgen Klopp med noen gode ord om det Solskjær har gjort siden han tok over de røde djevlene.

- Det er åpenbart at dersom Ole ikke hadde hatt en suksessfull historie i Manchester United som spiller, så ville sannsynligvis ikke så mange i United ha hentet ham. Men, fordi han har gjort en briljant jobb i Molde og har en Manchester-historie, så ansatte klubben ham og mange visste ikke hvordan det ville gå, sier Klopp ifølge Manchester Evening News.

Og fortsetter:

- Det har funket helt sensasjonelt bra fra starten av. De hadde en liten dupp, men nå ser de virkelig bra ut og han fortjener kred for det sammen med de andre trenerne. For å være ærlig er jeg veldig glad på hans vegne fordi jeg er veldig glad for at en kollega gjør det veldig bra, og han gjør det, sier Liverpool-sjefen.

Les også: Pogbas agent legger press på Manchester United: - Får se om det er mulig

Klopp mener Solskjær er et godt eksempel på at man nødvendigvis ikke trenger årevis med erfaring før man tar over en toppklubb.

- Det er fint å se at managerens kvaliteter er viktigere enn erfaringen man har. Hvis du trenger 50 Champions League-kamper som manager før du tar over en klubb som Manchester United, så blir det vanskelig å finne en fordi det er ikke mange trenere der ute med den erfaringen, sier Klopp.

Vil splitte Liverpools gulltrio

For Liverpools del har 2020/21-sesongen til nå vært en stor nedtur.

Fjorårets ligamester har røket ut av det som er av cuper og ligger ni poeng bak Chelsea, med én kamp mindre spilt, i kampen om å sikre seg en topp fire-plassering.

En som gjerne skulle ha sett en bedre utgave av Liverpool denne sesongen er tidligere klubb-legende Jamie Carragher.

Merseyside-klubben har som kjent slitt stort med skadeproblemer i midtforsvaret, men Carragher mener ar det ikke nødvendigvis er i den lagdelen de har lidd mest.

- Folk har snakket om Liverpools problemer i midtforsvaret, men deres største problem er i den andre enden av banen, sa Carragher nylig til Sky Sports.

Den tidligere Premier League-profilen er klar på at det ikke er vanlig at en angrepstrio holder sammen i så mange år som det man har sett med Mané, Firmino og Salah.

- Når man ser tilbake på strålende angrepsrekker fra tidligere så har de antakelig holdt sammen i tre år før noen går videre til andre klubber. Liverpools angrepstrio har antakelig vært sammen i fire-fem år, så den må splittes i sommer, mener Carragher.

Storkampen mellom Manchester United og Liverpool kan du følge direkte i Nettavisens livesystem.

Reklame

Slik sparte Charlotte 15.000 kroner på billånet