*Nettavisen* Sport.

Klopp klar på hvem han vil ha som sin etterfølger

 

Liverpools Jurgen Klopp har uttalt hvem han ønsker skal ta over laget når han gir seg. Foto: Tiziana Fabi (AFP)

Mener tidligere Liverpool-kapteinen er riktig mann for jobben.

24.09.19 14:02

I etterkant av å ha vunnet prisen som sesongens beste manager, mandag kveld, har Jürgen Klopp snakket med FourFourTwo om rollen som Liverpool-manager.

Les: - Vil ta Liverpool til retten

Klopp har kontrakt ut juni 2022, og har ikke lagt skjul på at det kan være han også gir seg som Liverpool-sjef ved kontraktslutt. Skulle dette skje, er han ikke i tvil rundt hvem som burde bli hans arvtager.

- Hvis du spør hvem som skal etterfølge meg, vil jeg si Stevie. Jeg hjelper han når jeg har mulighet, sier Klopp og viser til Steven Gerrard.

Fått med denne?: Snakker om Klopps Liverpool-framtid

Gerrard er for øyeblikket manager i skotske Rangers. Etter seks kamper av årets sesong står blåtrøyene med fem seirer og ett tap.

Gir alt

Liverpool-manager Klopp forteller videre at både Gerrard og Kenny Dalglish har hjulpet ham i rollen som leder for Anfield-klubben, og at han har nytt godt av erfaringen fra de to klubblegendene.

Til tross for å ha mottatt prisen som verdens beste manager, ser ikke tyskeren på seg selv som spesiell. Han ønsker bare å gjøre en så god jobb som mulig, hver eneste dag.

- Jeg er gammel nok til å vite at jeg må gi jobben alt. Jeg er ikke noe geni, jeg er ikke perfekt, men jeg gir 100 prosent for klubben. Hvis det er nok, så er det bra. Er det ikke, så vil det være et problem, forteller 52-åringen.

Klikk på bildet for å forstørre.  

Tidligere Liverpool-kaptein Steven Gerrard, er ønsket av Klopp. Foto: Andrew Milligan (Pa Photos)


Tatt store steg

Klopp tok over Liverpool etter Brendan Rodgers i 2015. Da hadde klubben vært lang nede, uten noen stabil suksess. Han har tidligere trent både Mainz og Dortmund.

Liverpool-laget har under tyskerens ledelse tatt steg for steg ettersom sesongene har gått, og de to siste sesongene har de spilt finale i Champions League. I juni sikret de også sitt første trofé under Klopp, da de slo Tottenham 2-0 i Champions League-finalen.

Laget kom på andreplass i Premier League forrige sesong, og har åpnet inneværende sesong på perfekt vis med seks strake seirer.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag