28. mai 2022 møttes Liverpool og Real Madrid i finalen i Champions League, en kamp som det spanske hovedstadslaget gikk seirende ut av.

I forkant av lagenes møte i åttendedelsfinalen tirsdag kveld i årets turnering innrømmet Liverpool-trener Jürgen Klopp at han, i forbindelse med forberedelsene til kampen, nå så reprisen av kampen for første gang – over åtte måneder etter nederlaget.

– Jeg har ikke sett finalen i Paris før denne helgen, og det var tortur. Vi spilte en god kamp og kunne vunnet. De scoret og det gjorde ikke vi. Du kunne se hvor erfarne de er, hvor lite de blir påvirket av at andre lag skaper sjanser. Slik er dette laget, og det kan man lære, uttalte en åpenhjertig Klopp.

Tyskeren vil ventelig søke revansje når lagene nå møtes igjen, men forutsetningene er helt annerledes enn de var forrige gang.

Liverpool kjempet fortsatt om fire titler da lagene møttes i finalen i fjor. I år ligger de på åttendeplass i Premier League, etter å ha vist skuffende form.

Les også: Liverpool-ryktene har florert. Nå avkreftes det

– Det virker annerledes

Til tross for at Liverpool har slitt voldsomt siden nyttårsskiftet, så har de siste ukene vist prov på bedring. Lagets to siste kamper har begge endt i seier, noe som har gitt Klopp troen på at lykken nå vil snu for hans Liverpool-lag.

– Vi har vært i en lignende situasjon resultatmessig etter VM, med to seiere, men nå virker det annerledes og vi kan merke det. Så vi må ta det herfra. I morgen forventer jeg å kjempe med alt vi har, uttalte Klopp.

Øyvind Alsaker har fulgt Premier League i en årrekke som kommentator for TV 2. Han er ikke like trygg på at det nå vil snu for de røde.

– Det er for tidlig å si om dette er vendepunktet. De har hatt flere slike øyeblikk tidligere i sesongen, der det ikke har snudd. Å få flere spillere tilbake fra skade hjelper selvfølgelig, men de var fortsatt avhengige av en knallgod Alisson når de spilte med en mann mer mot Newcastle.

Alsaker er helt tydelig på at det er avgjørende for Liverpool å sikre seg Champions League-spill neste sesong, for å beholde muligheten til å hente inn de nødvendige forsterkningene i sommer.

– Champions League er penger, og for en klubb som konkurrerer med statseide lag som Manchester City og Newcastle, er det selvfølgelig enormt viktig å delta der. Dessuten er suksess i Champions League det eneste som kan redde denne sesongen for Liverpool – et trofé der vil gi et enormt løft!

Les også: Klubbene reagerer etter denne hendelsen: – Veldig ødeleggende

Favorittstempelet på Real Madrid

Før kampen er Klopp tydelig på at Real Madrid er favorittene til å gå videre. Samtidig er han optimistisk etter de nylige oppturene.

– For fire uker siden ville det vært annerledes, men kanskje har vi kjempet oss tilbake i tide. Jeg ville forventet at vi skulle være oss selv uansett, men nå har vi resultater vi kan bygge på. Vi må spille to superkamper for å gå videre. Vi må være på vårt aller beste. Real Madrid kan gå videre selv uten å være på sitt beste, mener Klopp.

Alsaker er ikke i tvil om at Real Madrid er favoritter, selv om midtbanegeneralene Toni Kroos og Aurélien Tchouaméni er utilgjengelige.

– Real Madrid er kongene av Europa. Deres historie i denne turneringen er hinsides, så de er favoritter. De har ikke vært perfekte i La Liga denne sesongen, men de har hatt en del skader.

Det var knyttet usikkerhet til om Karim Benzema ville bli klar til kampen eller ikke, men det ble mandag bekreftet at han er med i troppen som reiser til England.

Alsaker tror Benzema, Modric, Courtois og Vinicius jr. vil være nok til å slå Liverpool, selv om Kroos og Tchouameni er ute.

Les også: Norge provoserer før VM: – Vi får kritikk for alt

Nunez kan være tilbake

Liverpool-supporterne satt med hjertet i halsen da Darwin Núñez måtte forlate banen på søndag etter å ha landet forkjært etter en duell med Newcastles Kieran Trippier.

Jürgen Klopp uttalte etter kampen at det var usikkert om uruguayaneren ville bli klar til Champions League-møtet mot Real Madrid på tirsdag eller ikke. Det var derfor stor lettelse blant Liverpoolsupporterne da 23-åringen ble sett på den åpne treningen på Kirby på mandag.

Alsaker tror det vil være viktig å få Nunez tilbake så fort som mulig, både med tanke på kampen mot Real Madrid, men også for resten av sesongen.

– Darwin har X-faktor med farten sin, og er i ferd med å finne relasjonene med Salah og co. Det er i tillegg ekstremt viktig at Jota, Firmino og etter hvert Diaz ikke må inn og «redde laget», men at de kan spille seg i form parallelt med at Nunez, Gakpo og Salah fungerer bra, er Alsakers dom.

Det er fortsatt uvisst om Nunez vil være klar til å starte oppgjøret eller ikke, til tross for at han trente for fullt på mandag.

Kampen mellom Liverpool og Real Madrid starter tirsdag 21:00, og kan sees på TV 2 Sport Premium.