*Nettavisen* Sport.

Klopp mener overgangsfristen må endres

 

REAGERER: Jürgen Klopp forstår ikke FAs avgjørelse. Foto: Hannah Mckay (Reuters)

Liverpool-manageren forstår lite av at bare én liga endret dato for overgangsvinduets slutt.

På fredagens pressekonferanse ble Jürgen Klopp spurt om hva han synes om at overgangsvinduet i Europa fremdeles er åpent, mens det i Premier League stengte før sesongen.

Les: Dårlig skadenytt for Liverpool

Liverpool-sjefen sier at for Liverpool har det ikke spesielt mye å si, men han forstår at det skaper frustrasjon blant hans kollegaer i de andre Premier League-klubbene, som fremdeles frykter å miste sine største stjerner.

- Kan noen forklare meg hvorfor dette er en fordel for Premier League? Vi har ikke noe problem med dette, men for andre lag som fremdeles har nøkkelspillere på markedet kan jo alt skje, sier tyskeren.

- Gir ingen mening

Det var før sesongen 2018/19 at FA endret det engelske overgangsvinduet og stengte det før sesongstarten i Premier League. Det samme ble gjentatt i år, og vinduet har vært stengt siden 8. august. I andre ligaer i Europa stenger ikke overgangsvinduet før 2. september.

- Jeg bryr meg ikke om når det stenger, men det må stenge på likt for alle. Det var ideen i starten. De snakket om å avslutte det før sesongen startet, som var en god plan, men bare England endret. Det gir ingen mening, uttaler Klopp.

Uro for konkurrentene

52-åringen har forholdt seg rolig på overgangsvinduet i sommer, og han ser heller ikke ut til å miste noen av sine store stjerner. For andre, som Ole Gunnar Solskjær og Mauricio Pochettino, kan likevel den tidlige stengingen av overgangsvinduet føre til ekstra utfordringer tror Klopp. Stjernene Paul Pogba og Christian Eriksen kobles nemlig fremdeles med store klubber ute i Europa.

- Du ønsker et samlet lag som fokuserer på framtiden, men det kan ikke skje når døra fremdeles er åpen. Jeg forstår ikke at ikke denne endringen i det minste er revurdert. Det var en god plan, men det fungerte ikke som ønsket, avslutter Klopp.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.