Den siste tiden har det kommet bekymringer over at ikke flere spillere i Premier League ennå ikke er blitt vaksinert for koronaviruset. For bare noen dager siden kom det frem at færre enn halvparten av spillerne i ligaen har tatt vaksinen.

Klopp fikk spørsmål om denne bekymringen på en pressekonferanse lørdag, og la ikke skjul på hva han synes om folkene som nekter å ta koronavaksinen.

Liverpool-managerens mor døde av viruset i fjor. Det skriver en rekke utenlandske medier, blant annet Daily Mail.

Tyskeren kunne fortelle at 99 prosent av Liverpool-laget har blitt vaksinert, og at han ikke trengte å overbevise noen av spillerne til å gjøre det.

Les også: Fryktelig hendelse i Frankrike: PSG-fans skal ha angrepet supporter med tåregass

- Er som å fyllekjøre

Klopp sier også at han selv tok koronavaksinen ikke bare for å beskytte seg selv, men for alle menneskene rundt han. Nå sammenligner han vaksinemotstandere med folk som fyllekjører.

- Hvis jeg sier jeg er vaksinert, så sier andre folk: «hvordan kan du fortelle meg at jeg skal bli vaksinert?» Det er litt som å fyllekjøre, sier han ifølge Reuters, før han fortsetter resonnementet sitt:

- Vi har alle sikkert vært i en situasjon hvor vi har tatt en øl eller to og tenkt at vi fortsatt er i stand til å kjøre, men på grunn av loven har vi ikke lov til å kjøre, så da kjører vi ikke.

- Men loven er ikke der for å beskytte meg når jeg drikker to øl og ønsker å kjøre, den er der for å beskytte alle andre folk, fordi jeg er full og vi aksepterer at det er en lov, sier han.

Les også: Gazzetta dello Sport: Raiola med skyhøyt lønnskrav på vegne av Haaland

Klopp mener heller ikke at koronavaksinen er en begrensing av enkeltpersoners frihet.

- Jeg kan ikke forstå hvorfor det er en begrensing av frihet, for hvis det er tilfelle, er det at det ikke er lov å drikke og kjøre også en begrensing av friheten, mener han.

Hevder engelske landslagsspillere nekter å ta vaksine

BBC skriver at Premier League nå vurderer å «belønne» klubber hvor mange har tatt koronavaksinen. I en e-post sendt til klubbene forrige uke, skrev Premier League følgende, ifølge BBC:

- Bare syv klubbtropper er mer enn 50 prosent fullvaksinert, så vi har en vei å gå.

På fredag ble det annonsert at Premier League-spillere vil få lov til å reise til rødlistede land for å spille landskamper i denne månedens VM-kvalifiseringskamper, men bare hvis de er fullvaksinerte.

Les også: Hevder fem engelske landslagsspillere nekter å ta koronavaksine - det kan bety VM-trøbbel

Det at ikke alle spillerne er vaksinerte kan også bli et problem for det engelske landslaget. Ifølge The Athletic vil ikke Qatar gjøre forskjell på tilskuere og spillere når det gjelder krav om fullvaksinering mot koronavirus under neste års Fotball-VM.

Vertslandet legger nå press på Fifa, for å sørge for at alle spillerne som kommer til landet i forbindelse med mesterskapet, er vaksinert.

Det kan skape problemer for flere nasjoner - blant annet England, skrev The Sun lørdag.

Ifølge avisen er det minst fem spillere som er aktuelle for Gareth Southgates VM-tropp som ikke ønsker å vaksinere seg.

Spillerne skal ha oppgitt ulike grunner til at de ikke ønsker å vaksinere seg. Én mener at han som ung og frisk idrettsutøver ikke kommer til å påvirkes av viruset, mens andre skal føle på press fra familiemedlemmer.