LIVERPOOL (Nettavisen): Salzburgs mediekontakt Christian Kircher kunne til Nettavisen mandag fortelle at Erling Braut Haaland virker å bli klar til storkampen på Anfield i 12. time etter å ha slitt med sykdom.

19-åringen var på alles lepper etter en forrykende Champions League-debut som endte med tre scoringer i storseieren mot Sander Berge og Genk.

14 mål på ni kamper er den helt elleville statistikken til spissen så langt denne sesongen, men onsdag kommer sesongens desidert vanskeligste oppgave når Virgil van Dijk og det som enten blir Joe Gomez eller Dejan Lovren som midtstoppere på motstanderlaget ettersom Joel Matip har pådratt seg en liten skade.

Kryptisk

Haalands målshow mot Genk vekket oppsikt langt utenfor Norges grenser, og Liverpool-manager Jürgen Klopp kjenner godt til jærbuen før oppgjøret på Anfield.

- Norge har gode fotballspillere, sier tyskeren om Haaland før han fortsetter.

- Vidunderlig spiller, for å være ærlig. Han virker veldig selvsikker, rask, og fokusert ut, og en skikkelig trussel. Han ser ut som veldig god spiller og er på et perfekt sted for øyeblikket, sier Klopp før han fortsetter.

- Så, gratulerer. Fremtiden til norsk fotball er sikret.

Videre fikk tyskeren spørsmål om han har lagt en spesiell plan for å stoppe nordmannen.

- Ja, og du må se kampen i morgen for å se, sier han til latter fra de fremmøtte journalistene.

Den eksentriske tyskeren ankom den obligatoriske pressekonferansen sammen med Sadio Mané, og fikk raskt spørsmål om en av Norges heteste utenlandsproffer.

Klopp svarte som vanlig høflig og utfyllende både på tyske og engelske på spørsmål fra den fremmøtte pressen i Beatles-byen. Den eksentriske manageren fikk vist fram sitt kritthvite smil ved flere anledninger, samtidig som han vet at hans lag er storfavoritter før oppgjøret mot Haalands østerrikske klubb.

Salzburg topper imidlertid gruppe E etter 6-2-seieren mot Genk i åpningskampen, mens Klopp og hans Liverpool er pent nødt til å ta tre poeng onsdag etter å ha tapt 0-1 mot Napoli borte i åpningsrunden.

Det er fortsatt uklart om Haaland er frisk nok til å starte kampen mot Liverpool, men det er grunn til å tro at han vil bli involvert på et eller annet vis når han først ble med kamptroppen som forlot Østerrike tirsdag.

Slitt med sykdom

Ifølge Kronen Zeitung har 19-åringen slitt med lungeproblemer den siste tiden.

- Han har hatt litt problemer med lungene, men er på bedringens vei. Forhåpentligvis trener han mandag, og i så fall skal han være klar for kamp. Hvorvidt han starter eller ei, får vi se på, sa Red Bull-trener Jesse Marsch til avisa i forkant av mandagens trening, som Haaland altså deltok på.

Etter oppvisningen i den vanvittige 6-2-kampen mot Genk ble Haaland kåret til rundens spiller i Champions League. I tillegg meldte han seg på i et nokså celebert selskap, med kun Raúl og Wayne Rooney som yngre tremålsscorere i en Champions Leauge-kamp.

I skrivende stund har nordmannen ytterligere et drøyt døgn til å bli 100 prosent frisk. Salzburg-laget var igjennom en lett økt på Anfield tirsdag kveld, mens kampstart er onsdag klokken 21.