Klopp om nytt skjebnemøte med Chelsea: - Jeg har ikke brukt ett sekund på å tenke på 2014

TENKER IKKE PÅ 2014: Liverpool-manager Jürgen Klopp.

TENKER IKKE PÅ 2014: Liverpool-manager Jürgen Klopp. Foto: Jon Super/rex (Rex Shutterstock)

Ingen Liverpool-supportere glemmer den famøse kampen for fem år siden. Søndag vil rødtrøyene sørge for at historien ikke gjentar seg.

13.04.19 17:44

Når Liverpool møter Chelsea søndag ettermiddag, er det selvsagt helt umulig å ikke dra paralleller til den samme kampen i april 2014.

Et gulljagende Liverpool tapte 0-2 etter en taktisk triumf fra daværende Chelsea-manager José Mourinho, og da serien var over hadde Manchester City vunnet Premier League med to poeng ned til rødtrøyene.

Bedre ble det ikke av at Steven Gerrard, klubbens største helt, skled og forærte Chelsea den første scoringen. En situasjon som er blitt ikonisk med negativt fortegn for både midtbanespilleren og klubben.

Nå er situasjonen relativt lik. Det er selvsagt Liverpool-manager Klopp fullstendig klar over, men da han møtte pressen før søndagens storoppgjør jobbet han hardt å unngå for mange sammenligninger.

- Jeg har ikke brukt ett sekund på å tenke på 2014 før jeg ankom dette rommet (til pressekonferanse). Ikke ett sekund. Hvorfor skulle jeg det? spurte en retorisk Klopp ifølge Daily Mail.

Klopp: - Ikke gjør det

Liverpool-sjefen vil ikke at spillerne skal miste fokus og tenke for mye på det skjebnesvangre oppgjøret i 2014. Han passet derfor på å komme med en klar henstilling til de flerfoldige journalistene som hadde møtt opp for å høre tyskerens tanker før toppoppgjøret.

- Alle som tenker på å snakke med mine spillere om det som skjedde for mange år siden, ikke gjør det! Vi ønsker å skrive vår egen historie, sier managerprofilen.

- Det handler kun om søndagens kamp for vår del, og det er det. Jeg vet ikke hvor mange Chelsea-spillere som er igjen fra det laget? Salah er nå på vår side! Fra mitt lag er det kanskje kun Henderson som var involvert? spør Klopp.

Av de som startet den sagnomsuste 2014-kampen er det kun César Azpilicueta som fortsatt spiller fast for blåtrøyene. Ingen av spillerne fra Liverpools startoppstilling den gangen er faste i dag, og Jordan Henderson var suspendert til den aktuelle kampen for fem år siden.

Ba: - Synes ikke synd på Gerrard

Det var daværende Chelsea-spiller Demba Ba som scoret det første målet da Gerrard skled den gangen. I dag har ikke Ba et gram sympati med den tidligere Liverpool-kapteinen.

- Jeg synes ikke synd på han. Jeg er ikke en Steven Gerrard-supporter, og jeg er ikke en Liverpool-supporter. Jeg er heller ikke en City-supporter, og jeg er ikke glad de vant den gangen. Dette er en del av spillet, sier Ba til The Sun.

Når fem runder gjenstår av Premier League, ligger Liverpool i skrivende stund på tabelltopp, to poeng foran Manchester City. Men Pep Guardiolas menn har én kamp mindre spilt.

Kampstart mellom Liverpool og Chelsea er 17.30 søndag. Oppgjøret kan du som vanlig følge i Nettavisens livesenter.

SKLED: Liverpools Steven Gerrard opplevde marerittet i 2014. Foto: Peter Byrne (Pa Photos)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.