Klopp tar stjernespilleren sin i forsvar i forkant av møtet med Porto

TILBAKE: Mohamed Salah var tilbake på scoringslisten mot Southampton.

TILBAKE: Mohamed Salah var tilbake på scoringslisten mot Southampton. Foto: Glyn Kirk (AFP)

I fjorårets utgave av Champions League ble Porto ydmyket av Liverpool, men det beroliger ikke Jürgen Klopp før tirsdagens kamp på Anfield.

08.04.19 19:25

Det kom frem på tyskerens pressekonferanse i forkant av møtet med den portugisiske storheten i Champions League.

Liverpool reiste hjem fra Porto med en behagelig 5-0-seier forrige sesong, og Klopp tenkte allerede da at laget hans kanskje ikke burde returnere til Estádio do Dragão med det første.

- Til større fordel for Porto enn oss

- Det var en rar kamp, vi var kliniske den kvelden. Porto var veldig, veldig gode i starten av kampen, og vi de ga oss store problemer. Så begynte vi å score. To eller tre mål på kontringer, sa Klopp ifølge klubbens offisielle hjemmeside.

- Vi kan uansett ikke bruke det til vår fordel nå. Vi vet at resultatet fra forrige møte er mer verdifullt for Porto enn for oss, men når det er sagt er det ikke noe som bryr meg nevneverdig. Jeg kjenner spillerne mine godt nå, og de bryr seg ikke om sånne ting. De er helt og holdent fokusert på oppgaven som venter.

Porto har hatt en svært god sesong i Liga Nos, og deler i skrivende stund 1. plassen på tabellen med Benfica - med 69 poeng. Dette har selvfølgelig Klopp bemerket seg, og forventer en tøff oppgave i kvartfinalen.

- Det kan bli en litt vill kamp, for de er veldig gode i presset, de er godt organiserte, de slår tidlige innlegg, de har masse kreativitet på midtbanen, en god blanding av erfaring og unge spillere i laget - så det er mye vi kan forvente oss. Vi har gjort alt for å stille så forberedt som mulig.

BEROLIGER: Jürgen Klopp hyller arbeidsinnsatsen til Mohamed Salah, og advarer samtidig mot et revansjesugent Porto-lag. Foto: Paul Ellis (AFP)

- Tallene hans er briljante

Liverpools store stjerne, Mohamed Salah, har hatt en noe mer trøblete sesong i år enn den forrykende debutsesongen hans i Premier League.

På fredag fikk han igjen en nettkjenning mot Southampton, og dermed var måltørken over.

Egypteren står med 18 mål så langt i England - og Klopp mener det aldri var snakk om bekymring fra hverken hans eller Salahs side.

- Han var nære mange ganger, men han har fortsatt 18 mål og syv målgivende, det er briljante tall. Ingen var bekymret. Han er en voksen mann og han vet at det bare trengs èn sjanse så kan det bli mål. Du må jobbe hardt for det, og arbeidsinnsatsen hans har alltid vært eksemplarisk, både på treningsfeltet og i kamp.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.