Gå til sidens hovedinnhold

Klopp vil forlate Liverpool når kontrakten utgår

Jürgen Klopp har gjort stor suksess som Liverpool-trener, men når hans nåværende kontrakt går ut i 2024 har tyskeren lyst til å ta et friår.

Heldigvis for Liverpool-fansen signerte den populære tyske treneren i desember en kontrakt med Merseyside-laget som strekker seg ut 2023-24-sesongen.

Men i et intervju med SWR Sport , gjengitt av blant annet Daily Mirror, meddeler Klopp at han har tenkt å ta en pause på ett år dersom han etter all sannsynlighet får bli i Liverpool ut kontrakten.

Les også: Mandagens Premier League-rykter

Klopps plan er at om fire år, etter ni år totalt som Liverpool-trener, ønsker han å «ikke gjøre noe i ett år». Men etter sin planlagte pause fra fotballen er ikke den tyske treneren sikker på hvor eller om han kommer til å være trener.

– Kanskje en klubb, et landslag eller ikke noe i det hele tatt. Om fem år kan verden se veldig annerledes ut, sier Klopp.

Ønsker spesiell feiring

Men først ønsker treneren å fortsette å vinne titler med Liverpool. Etter å ha vunnet mesterligaen for ett år siden, ble klubbens første seriegull siden 1990 sikret i slutten av juni.

Premier League-tittelen måtte de vente ekstra lenge på etter oppholdet i fotballen grunnet koronapandemien. Koronaviruset setter også en stopper for en offisiell feiring med det første, men når situasjonen tillater det forteller Klopp at han ønsker å feire på en storslått måte.

– Vi kommer til å prøve å feire tittelen på en spesiell måte. Vi ønsker å feire livet. Folk kan nå planlegge lenger slik at de kan være der. Kanskje vi kan lage noe ut av det som aldri har skjedd før.

Les også:Her ser Leicester-stopperen rødt i vanvittig snuoperasjon: - Utrolig. Helt utrolig

Forklarer dette formduppen?

På lørdag måtte Liverpool avgi poeng på Anfield for første gang på lang tid, da Burnley kjempet seg til poengdeling i oppgjøret.

Rio Ferdinand har god erfaring med å vinne Premier League-titler. I sin Manchester United-karriere sanket stopperen seks seriegull - i tillegg til en drøss andre troféer. I samtale med BT Sports forklarer han nå hva han tror skjer med Liverpool.

- Det er ingen tvil om at nivået faller med et par prosent når man har vunnet ligaen. Med mindre du har Champions League som venter, noe de ikke har i år, så blir det til at man sitter der og «chiller», sier den nåværende fotballeksperten.

- Jeg husker at jeg løp forbi Wayne Rooney i en kamp og han sa «wow, du stinker av alkohol», og jeg svarte «ja, jeg har vært ute hele uka».

Videre forteller Ferdinand at det er uunngåelig at nivået senkes noen hakk i en situasjon som Liverpool nå befinner seg i.

- Så man feirer. Du trenger ikke dra noe sted heller, de kan være hjemme på en Zoom-samtale, ting er annerledes nå. Jeg bare sier det, det er en eller to prosent som forsvinner i intensiteten, selv på treningsfeltet. Det er bare ikke det samme, det er sånn det er.

- Joda, de kjemper for å slå rekorder, men det er absolutt ikke det samme som å kjempe om en tittel eller i en turnering.

Overgangsrykter live: - United snuser på Leicester-back

Med tre kamper igjen å spille i årets sesong, er det kun én rekord igjen Liverpool har å spille for. De har muligheten til å slå poengrekorden Manchester City satt for to sesonger siden, da Pep Guardiolas menn sanket svimlende 100 poeng i Premier League.

(©NTB)

Kommentarer til denne saken