*Nettavisen* Sport.

Klopps bønn til Liverpool-fansen: – Dere må feire med hodet

Liverpool-manager Jürgen Klopp vet at fansen har ventet på tittelfesten i 30 år, men oppfordrer alle til å tenke på smittevern når de feirer.

Liverpool-manager Jürgen Klopp vet at fansen har ventet på tittelfesten i 30 år, men oppfordrer alle til å tenke på smittevern når de feirer. Foto: Peter Byrne (Pa Photos)

Liverpool-manager Jürgen Klopp vet at fansen har ventet på tittelfesten i 30 år, men oppfordrer alle til å tenke på smittevern når de feirer.

29.06.20 11:36

Liverpool-supporterne har ventet i en årrekke på endelig å vinne Premier League-trofeet igjen. Denne sesongen klarte klubben bragden for første gang siden 1990, men det skjedde i en sesong der koronaviruset preget avslutningen.

Etter at seriegullet ble sikret da Chelsea slo Manchester City forrige uke, samlet flere tusen tilhengere seg i Liverpools gater for å feire. I tillegg til at feiringen var utfordrende rent smittevernmessig, brøt det ut en brann ved Liver-bygningen, og 34 personer ble skadd, tre av dem alvorlig, melder BBC.

I et åpent brev til fansen, publisert i lokalavisen Liverpool Echo , skriver klubbens tyske manager nå at han ikke akkurat likte scenene som utspant seg da gullet ble feiret.

Lidenskap

– Jeg er et menneske, og deres lidenskap er også min lidenskap, men akkurat nå er det viktigste at vi ikke har slike offentlige feiringer. Det skylder vi de mest sårbare i samfunnet vårt, helsearbeiderne som har gitt så mye og som vi har klappet for, og politiet og lokale myndigheter som hjelper oss som klubb, skriver Klopp.

– Feire, men feire på en måte som er trygg og i en privat setting der vi ikke risikerer å spre denne grusomme sykdommen videre i samfunnet vårt, fortsetter han.

Brevet vekker oppsikt i sosiale medier, og Liverpool-fansen roser manageren for gesten. Også norske fotballeksperter har lagt merke til brevet:

Premier League-avslutningen ble utsatt da koronaviruset stengte ned fotballen rundt om i Europa, og blant enkelte ble det spekulert i at Liverpool faktisk kunne gå glipp av tittelen dersom sesongen ikke kunne spilles ferdig.

Suveren ligatittel

Men ettersom sesongen kom i gang igjen, var det ingenting som kunne hindre Liverpool i å ta en suveren ligatittel. Den virkelig store feiringen, som da John Arne Riise og co. vant mesterligaen i 2005, blir det imidlertid ikke noe av i Liverpool.

– Hvis ting var annerledes er det ingen ting jeg hadde likt mer enn å feire sammen, å ha en parade som var enda større enn da vi vant mesterligaen i fjor, så vi kunne dele dette spesielle øyeblikket. Men det er bare ikke mulig, skriver Klopp.

Liverpool møter Manchester City i sin neste kamp kommende torsdag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag