Gå til sidens hovedinnhold

Klopps svar om Liverpool-flopp vil gi fansen hakeslepp

Spissen ble nærmest latterliggjort, men Jürgen Klopp kaller ham «en utrolig spiller».

Ukrainske Andrej Voronin kom til Liverpool i 2007 og spissen nettet kun seks mål på rundt 40 kamper for den røde klubben fra Merseyside. Mannen med hestehalen har kanskje kultstatus, men han huskes først og fremst som en flopp i klubben.

42-åringen, som nå er assistenttrener i Dinamo Moskva, kom til klubben i en turbulent periode, der det var mye omveltninger i Liverpool. Han spilte også andre- og tredjefiolin på topp bak folk som Fernando Torres og Peter Crouch.

LES OGSÅ: Lineker med avsløringer om Ronaldo-overgangen: - Jeg legger alle kortene på bordet

Før han kom til Liverpool hadde imidlertid ukraineren gjort sine saker bra i klubber som Mainz 05, FC Köln og Bayer Leverkusen. Han scoret totalt 73 mål for klubbene.

Klopp: - En utrolig spiller

Under tiden i Mainz jobbet han med nåværende Liverpool-manager Jürgen Klopp og det var nettopp Voronin tyskeren valgte å trekke fram da han nylig fikk spørsmål om hvilke spiller fra Mainz-tiden han kunne tenkt seg å jobbe med i en annen klubb.

Klopp legger ikke skjul på at han var meget begeistret for spissen.

LES OGSÅ: Premier League-spiller pågrepet: Mistenkt for seksuelt overgrep

- Andrej Voronin. Om Andrej bare hadde vært i stand til å forstå, bare for én dag, hvor god han egentlig var, så hadde det vært utrolig, sier han til klubbens YouTube-kanal.

- Andrej var en utrolig spiller, med et utrolig talent, sier tyskeren videre.

Selv under Klopps ledelse måtte likevel Voronin tåle perioder med lite spilletid. Den første sesongen de jobbet sammen ble det bare seks fulltreffere i Mainz-drakten.

Den påfølgende sesongen ble han imidlertid toppscorer med 20 mål i 2. Bundesliga.

- Du klager aldri

Klopp forteller om en spiller som til tider var så profesjonell at det nesten gikk utover sjansene hans for spilletid. Voronin klaget nemlig aldri, selv om han hadde grunn.

LES OGSÅ: Har offentliggjort meldinger som avslører Liverpools bud på stjernen

- Det var i grunn litt urettferdig. I min første sesong som trener i Mainz brukte jeg ham alltid som innbytter. Andrej kom inn på kontoret mitt under en treningsleir og spurte hvorfor han aldri fikk starte kamper. Da ga jeg ham et ærlig svar. Det er fordi du aldri klager når du ikke får starte, fortalte jeg ham, sier Klopp i intervjuet.

- Voronin svarte: »Det er greit». Og han fortsatte med å ikke starte, sier Klopp.

LES OGSÅ: Thorstvedt fnyser av teori om Salah: - Blir for voldsomt å tenke det

Forsto ikke Gerrard

Voronin selv, som senere spilte for Hertha Berlin (lån), Dinamo Moskva og Fortuna Düsseldorf (lån), har ikke lagt skjul på at han slet under tiden i Liverpool.

I et intervju har han blant annet vært åpen om at han hadde problemer med å forstå aksenten til lagets to lokale stjerner, Jamie Carragher og Steven Gerrard.

LES OGSÅ: Melder om økende frustrasjon mot Manchester United hos de andre klubbene

- Scouse, det forsto jeg nesten ingenting av. Engelsken min var ikke spesielt god. Når Carragher og Gerrard snakket, måtte jeg be dem om å gjenta seg, sier han i et intervju med Goal og SPOX.

- Liverpool by passet meg heller ikke så bra, selv om det er mye historie der, som The Beatles. Faren min var en stor fan av bandet, forteller ukraineren.

LES OGSÅ: ESPN-profil med klar melding til Solskjær: - Slutt, du er ikke Mourinho

Voronin sier det var stort for familien da han ble hentet til Liverpool i 2007, men at ting rett og slett ikke fungerte som han hadde håpet etter overgangen.

- Da jeg fortalte faren min at jeg hadde signert for Liverpool begynte han å gråte. Men jeg taklet ikke været der og rytmen i kampene uten vinterpause. Jeg gjorde ikke annet enn å reise og spille og det var veldig utmattende, sier 42-åringen.