Gå til sidens hovedinnhold

Klose ydmyket Maradona

Tangerte Gerd Müllers VM-statistikk da Tyskland knuste Argentina.

ARGENTINA - TYSKLAND 0-4:

Det var Diego Maradonas første virkelig store test som trener for det argentinske landslaget, kvartfinaleoppgjøret mot Tyskland på Cape Town Stadium på lørdag.

For Argentina har gått gjennom et forholdsvis enkelt kampprogram i VM: Laget tok full pott i gruppespillet mot Nigeria, Sør-Korea og Hellas, mens Mexico ble slått i åttedelsfinalen.

Mot Tyskland, derimot, ble jobben langt vanskeligere.

Og selv om Maradonas «kyss, klapp og klem»-taktikk har fungert godt tidligere i VM, ble det for lite mot et imponerende sterkt Tyskland.

Sistnevnte ga seg ikke før det sto 4-0, og Maradona og Argentina ble ydmyket ut av fotball-VM.

Tangerte Gerd Müller
Og lørdagen ble Miroslav Kloses store dag.

Storscoreren startet dagen med en kjempebom midtveis i første omgang, men slo nådeløst tilbake etter hvilen.

To ganger sørget Klose for at Gerd Müller nå må dele andreplassen på listen over VMs målscorere gjennom tidene.

De to står nå med 14 mål hver, og dersom Klose fortsatt er i praktslag i fortsettelsen av mesterskapet i Sør-Afrika, er også brasilianske Ronaldos rekord på 15 mål i faresonen.

Men i tillegg til Klose, er det minst én tysker til som Diego Maradona aldri mer kommer til å glemme.

Ghana tapte etter straffer: Farvel, Afrika!

Nektet å stille med Müller

På pressekonferansen etter privatlandskampen mellom de to lagene i mars i år, nektet nemlig Diego Maradona å gjennomføre intervjuene med Thomas Müller ved sin side.

Bayern München-spilleren hadde fått sin debut for landslaget i kampen mot Argentina, men var så ukjent at Maradona ikke kom tilbake til pressekonferansen før Müller hadde forlatt rommet.

- Jeg visste ikke en gang at han var en spiller, unnskyldte fotballegenden seg med den gangen.

Se video av innslaget på YouTube(ekstern lenke)

Men den samme unnskyldningen kan ikke Maradona komme med etter kvartfinalen på lørdag.

For etter bare tre minutter av kampen ga Müller de argentinske stjernene den kalddusjen de ikke var lystne på.

Brasils syndebukk: - Unnskyld!

Dårlig keeperspill
Bastian Schweinsteiger slo et innoverskrudd frispark fra venstrekanten, Thomas Müller fikk så vidt pannebrasken på kula, og Argentinas keeper Sergio Romero fikk ikke gjort annet enn å lite imponerende kaste et blikk på ballen som allerede var inne i nettmaskene.

Et stillestående argentinsk forsvar må også ta sin del av skylden for baklengsmålet, og det var tydelig at de de bakre rekkene hos Argentina slet mot et hardtpressende tysk angrep.

Midtveis i omgangen fikk Miroslav Klose alle muligheter til å doble ledelsen etter at Thomas Müller hadde vunnet ballen i gunstig posisjon og servert videre til storscoreren, men Kloses avslutning fra elleve meter gikk over mål.

Etter hvert gjenvant imidlertid Argentina fatningen, og tok over noe av initiativet i kampen. Flere mål ble det likevel ikke før hvilen, og Argentina måtte jage en utligning også etter pause.

Slått ut av Nederland: Dunga gir seg

Klose slo til
Og de forsøkte, Argentina. De blåhvite hadde ballen mer enn tyskerne i innledningen av andre halvdel, men et kompakt tysk forsvar hindret Maradonas menn i å spille seg til de store målsjansene.

Selv da Lionel Messi satte i gang med sine tryllekunster med beina, ble han stoppet av iherdig hardtarbeidene tyskere, og dermed måtte den komme: Målsjansen som skulle doble ledelsen for Tyskland.

For etter 67 minutter sviktet forsvaret til Argentina på nytt.

Thomas Müller kriget til seg ballen på 20 meter og fikk sendt videre til Lukas Podolski. Kantspilleren kikket opp, og snek ballen mellom Argentinas keeper og bakerste forsvarsspiller.

Der ventet Miroslav Klose, som scoret sitt 14. VM-mål og 51. landslagsmål - og muligens det enkleste, også.

Så skal det legges til at spissen antakeligvis sto i offside da pasningen ble servert, uten at produsentene valgte å vise en skikkelig reprise av offsidelinja.

Samleside: Alt om fotball-VM

Schweinsteiger-show
Og nå var Argentina på gyngende grunn.

Tyskland hadde virkelig fått kampen inn i sitt spor, og bare seks minutter senere var ydmykelsen total.

Etter et kort hjørnespark valgte Bastian Schweinsteiger å ta saken i egne hender, og driblet seg forbi halve det argentinske forsvaret på venstrekanten.

Ved dødlinja pirket han ballen 45 grader ut, hvor midtstopper Arne Friedrich kunne trille sitt første landslagsmål, etter 77 kamper, over linja.

Og to minutter før slutt kom altså Kloses 14. VM-scoring.

Tyskland kontret, Mesut Özil slo inn, og Klose viste ingen nåde foran en sjanseløs argentinsk keeper.

Trøbbel for Nederland: Van Persie til sykehus

Müller mister semifinalen
Spissen fastsatte sluttresultatet til 4-0, og Diego Maradona, Lionel Messi og de andre argentinske stjernene må bare konstatere at VM endte i en gedigen skuffelse.

Tyskland på sin side bør nå regnes som store favoritter til å hente hjem sin første VM-tittel siden 1990, da de slo nettopp Argentina i finalen.

Laget sprudler om mulig enda mer enn de gjorde det på hjemmebane for fire år siden, og det venter en stor utfordring for enten Spania eller Paraguay i semifinalen neste uke.

Det eneste skåret i Tysklands glede denne lørdagen, er at Thomas Müller pådro seg et gult kort i løpet av den første omgangen, og må dermed stå over semifinaleoppgjøret.

Men tyskerne har allerede vist at det er lagmaskineriet - og ikke enkeltspillerne - som kan sikre suksessen i Sør-Afrika.

Akkurat det kan kanskje være til lærdom for Diego Maradonas Argentina.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien

Kommentarer til denne saken