RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Tor Richardsen (Scanpix)

Klubbene raser mot NFF

Sist oppdatert:
Norske toppklubber er i harnisk over regelendringen som gjør det vanskeligere å hente spillere utenfor EU. Nå varsler de opprør mot NFF.

Norges Fotballforbund endret forrige uke reglene for å importere spillere fra utenfor EU-området. Nå gis kun spillere med A-landskamper eller Champions League-deltakelse på sitt kontinent spilletillatelse i norsk fotball. Bakgrunnen er alt styret i kjølvannet av Mikel-saken.

- Klubbene står sammen her, og de finner seg ikke i dette. Jeg har snakket med de fleste av toppklubbene i Norge om dette de siste dagene, og denne kampen vil de ta, sier Kjetil Siem, direktør i Norsk Toppfotball, til VG.

Klubbene vil ikke akseptere at NFF bestemmer hvilke spillere de skal hente inn. Fredag møtes klubbene på Gardermoen for å diskutere saken.

LSK-manager Jan Åge Fjørtoft er blant dem som er oppgitt over NFFs kursendring.

- Det kan ikke være nasjonaliteten som avgjør hvem som skal spille fotball i Norge. Det blir fullstendig feil ut fra min overbevisning. Skal Norge være et land som ødelegger en spillers drøm om å spille fotball i Europa? spør Fjørtoft.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere