Avaldsnes har valgt å skjerme hovedtrener John Arne Riise etter nederlaget mot Rosenborg. Det på grunn av den store etterspørselen rundt Toppseriens profilerte trener, melder NRK.

Fotballekspert Lars Tjærnås reagerer på avgjørelsen.

«Med all respekt, at Avaldsnes skal skjerme trener og profil (John Arne Riise) etter én kamp i en klubb og liga som både ønsker seg og fortjener mer oppmerksomhet er mer enn jeg kan fatte fra utsiden. Virker som et selvmål i krysset», skriver han på Twitter.

I en tekstmelding til Nettavisen utdyper han reaksjonen:

- At en trener i norsk toppserie skal skjermes fra den delen av jobben som på mange måter kan komme klubber til gode, i form av både oppmerksomhet og synliggjøring av egne ideer, forstår jeg lite av. At det skjer etter én kamp forstår jeg enda mindre av.

Les også: Charlotte Kalla er ferdig som skiløper

- Tar energi

I følge daglig leder i Avaldsnes, Norvald Audun Kaldheim, er det klubben selv som nå har satt ned foten.

- Vi ser at det tar energi å stille opp hele tiden. Riise er ikke hvem som helst.

- Nå kan han drive med det han er ansatt for, som er å være fotballtrener, sier Kaldheim til NRK.

- Ligaen fortjener mer oppmerksomhet

Tjærnås på sin side mener man skal være forsiktig å uttale seg når man ikke er kjent med alle detaljene, men understreker at ligaen trenger den oppmerksomheten Riise bringer på banen.

- Toppserien har så seriøse og hardtarbeidende folk i klubbene at ligaen fortjener mer oppmerksomhet. Da kan og bør ikke klubbene styre vekk de som kan gi det, men heller finne gode måter å utnytte det på, forteller Tjærnås.

Avaldsnes spiller ny seriekamp allerede lørdag. Da møter de Lillestrøm hjemme.

Les også: Zlatan med panikk for framtiden