Gå til sidens hovedinnhold

Klubblegender med klar tale: - Det er en fiasko

Den tidligere midtbanespilleren legger ingenting imellom.

Gårsdagens Europa League-finale ble en gedigen nedtur for Ole Gunnar Solskjær og Manchester United, med tap mot Villarreal etter straffesparkkonkurranse.

Solskjærs lag spilte ingen god kamp i Gdansk, og kritikken har ikke latt vente på seg.

Klubblegende Paul Scholes likte ikke det han så av sin tidligere klubb.

- Generelt sett har det vært progresjon, men sårer det nok å tape? Det er nesten så det er blitt en akseptert greie. Fra Oles synspunkt, hvor er kravene? sier han ifølge Daily Mail, før han fortsetter.

- Han (Solskjær) har hatt progresjon, men klubben forventer å vinne trofeer. Om det fortsatt ikke er kommet noen trofeer de neste årene, vil han få et problem.

Scholes trekker fram Bruno Fernandes og Edinson Cavani som virkelige vinnere i dagens United-stall, men mener alt for mange ikke virker å bry seg nok om å tape.

- For de andre ser det ut som det er akseptabelt å tape. De har blitt en snill klubb.

Les også: Manchester United tapte Europa League-finalen etter vanvittig drama

- En fiasko

Han får støtte av tidligere lagkamerat Rio Ferdinand, som er klar på at onsdagens forestilling var et solid skudd for baugen når det kommer til å bygge vinnerkultur igjen i klubben.

Les også: MortenP: - Den største tabben sto Ole Gunnar Solskjær for

- Det var en test, og laget mislyktes. Ole forsøkte skape et miljø og skape én enhet i disse situasjonene, men de klarte ikke gjennomføre jobben. For å være brutal, er det en fiasko, sier den tidligere midtstopperen.

Han er klar på at United nå må ta nye steg under Solskjær.

- Semifinaler forrige sesong, og nå kom de til finalen, men klarer ikke å krysse linjen som gir sølvtøy. Du får vanligvis ikke tid, og nå er de i en posisjon hvor de må snu finaler til trofeer, sier han.

Høydramatisk finale

Etter at Solskjær og hans mannskap endte på annenplass i Premier League, var de store favoritter før finalen mot Villarreal.

Gerard Moreno ga imidlertid de gule fra Spania ledelsen i den første omgangen, men Edinson Cavani utlignet for United.

De rødkledde kjørte store deler av kampen mot et fullstendig tafatt Villarreal-lag, men Unai Emerys mannskap fant uante krefter i ekstraomgangene.

Mens Emery gjorde fire av sine fem bytter før 90 minutter, valgte Solskjær å stå med sin startellever helt til Fred entret banen etter 100 minutter.

Nettavisen-kommentator MortenP mener nordmannen ventet for lenge med byttene.

- Manchester Uniteds første bytte kom ti minutter inn i første ekstraomgang. Da hadde Villarreal overtatt kampen. De to neste kom etter 116 minutter, og de to siste i kampens siste minutt. Da var det for sent for Manchester United, skriver han og fortsetter.

- Det er mulig Ole Gunnar Solskjær så noe vi andre ikke så, men det virket i hvert fall ikke. Beviset på det fikk du da Villarreal løftet trofeet.

Til slutt gikk det til straffesparkkonkurranse, og etter totalt 21 scoringer på rad ble David de Gea den store syndebukken da han måtte fram for å skyte straffe.

Geronimo Rulli reddet forsøket, og sikret Europa League-triumf for Villarreal.