Klubbsyklist herjer med de store lagene

Foto: Per Bendiksen

Odd Christian Eiking vant norgescupritt i ensom majestet.

25.08.13 20:28

Odd Christian Eiking, Bergen Ck, vant årets fjerde norgescup-runde for menn senior foran Sondre Hurum, OneCo, og Håvard Blikra, Team Øster Hus-ridley. Seieren var Eikings andre seier i cupen, som han nå leder 60 poeng foran Sondre Holst Enger.

- Seieren var først og fremst en lettelse, i tillegg var det deilig å ta over ledertrøya, sier Eiking til procycling.no.

Norgescupløpet ble preget av et stort brudd som gikk omtrent midtveis i rittet. Der var ikke vinneren opprinnelig med.

- Farten var lav i feltet etter bruddet fikk gå. Da ble jeg litt stresset. Etter en stund klarte jeg å kjøre meg opp til gruppen sammen med Sindre Eid Hermansen fra Ringeriks-Kraft Look. De som hadde kjørt i bruddet hele dagen virket slitne. Det var en fordel for meg, sier Eiking.

Stivnet på slutten
Det ble mye støting på den avsluttende runden. Hurum angrep fire kilometer før mål og kun Eiking klarte å hente OneCo-rytteren.

- Jeg støtet fra Hurum da det var drøyt to kilometer igjen. Avstanden ble raskt på 40-50 meter. Mot slutten stivnet jeg, som gjorde at han holdt på å ta meg igjen. Jeg måtte grave utrolig dypt for seieren, men jeg var ganske sikker på det skulle gå, sier Eiking.

Han sier videre at målet før sesongen var én plassering på pallen i norgescupen, nå står han i posisjon til å vinne hele cupen.

- Jeg hadde aldri trodd jeg skulle vinne to norgescup denne sesongen, målet var opprinnelig å havne på pallen på én av norgescuprundene, sier Eiking, som tror det blir vanskelig å forsvare trøyen ovenfor Holst Enger på siste norgescuprunde den 15. september.

- Trodde jeg skulle vinne
- Det var mange forsøk på de siste rundene, og på toppen av siste bakke, fire kilometer fra mål, var jeg solo og trodde jeg skulle vinne, sier Sondre Hurum.

Sondre Hurum satt med i bruddet fra start, og da Eiking smalt til, var han helt på stålet

- Da han smalt til fikk han en stor luke, men kjørte inn den ned litt etter litt på det lange målstrekket. På slutten var det bare en sykkellengde. Jeg skulle ønske løpet var 100 meter lengre, sier Hurum.

Resultater topp 10:
1. Odd Christan Eiking (Bergen CK)
2. Sondre Linstad-Hurum (OneCo Cycling Team)
3. Håvard Blikra (Team Øster Hus-ridley)
4. Sindre Eid Hermansen (Ringeriks-Kraft Look)
5. Thomas Larsen (Team Plussbank)
6. Adrian Gjølberg (Joker Merida)
7. Hans Tore Ebeltoft Andersen (Kristiansand Ck)
8. Håkon Frengstad Berger (Ringeriks-Kraft Look)
9. Åsmund Romstad Løvik (TVK)
10. Henrik Steen Haugen

Se komplett resultatliste her:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.