RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Klüft to poeng bak

Sist oppdatert:
Svenskenes friidrettsyndling Carolina Klüft ligger to poeng bak Eunice Barber etter fire øvelser lørdag.

Eunice Barber vant som ventet 100 meter hekk, da syvkampen for kvinner tok til i VM. Men Carolina Klüft var nærmere enn den franske rivalen ønsket.

Begge favorittene åpnet bra i VM, og på den første øvelsen var Barber som ventet raskest. Det er først og fremst i øvelsene høyde og lengde at svenske Carolina Klüft er i særklasse.

Barber løp inn til 12,94, mens Klüft løp på 13,19.

Skuffet
Med 1,82 som beste høyde kunne Eunice Barber øke ledelsen sammenlagt. Den franske jenta gikk over 1,91 meter, og ligger 153 poeng foran Klüft. Klüfts personlige rekord i høyde er 1,96.

- Jeg stoler ikke helt på foten, det kan jeg si helt ærlig. Det gjør ikke kjempevondt, men jeg kjenner den. Nå er jeg ferdig med høyde, som er øvelsen med tøffest belastning i dag. Kule og 200-meter skal ikke være noe problem, sa Klüft til Expressen.

Svensken har en personlig syvkamprekord på 7000 poeng, og har vunnet EM, VM og OL i løpet av de siste tre årene. Men Eunice Barber har årsbeste i verden.

I Sverige forventer publikum gull. I en avstemming på Expressens nettsider, tror 77 % at Klüft stikker av med gullmedaljen fra mesterskapet.

- Jeg håpet å gjøre det bra i den første øvelsen, og er sånn passe fornøyd. Men jeg hadde håpet å løpe enda raskere, sa Barber til NRK på indre bane etter løpet.

Ny pers
I kulekonkurransen slo Klüft tilbake, med ny personlig rekord, på 15,02. Barber klarte 13,20 i sitt siste kast, og beholder sammenlagtledelsen, som nå er redusert til 30 poeng.

I lørdagens fjerde øvelse 200 meter var Kluft 0,31 sekund raskere enn Barber og tok igjen neste hele forspranget til den franske kvinnen.

Klüft løp på 23,70 sekunder, mens Barber kom inn på 24,01.

To nordmenn skal i aksjon første dag.
Erik Tysse går 20 km kappgang, mens Gaute Myklebust skal ut i kvalifisering i diskos lørdag.

Fire finaler går av stabelen:
Klokken 17.25; 100 m rullestol for menn
Klokken 17.40; 20 km kappgang menn
Klokken 19.55; kule menn
Klokken 20.15; 10.000 m kvinner

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere