RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Klump i halsen for Hattestad

Treneren sto med klump i halsen og så at Ola Vigen Hattestad gikk seg rett inn i VM-diskusjonen.

MERÅKER (Nettavisen): I sommer ble Vigen Hattestad slått ut av kyssesyke. I to måneder var det ikke snakk om å drive med fysisk aktivitet. Først i oktober var han tilbake i tilnærmet normal trening, og hittil i vinter har han ikke gått et eneste verdenscuprenn.

Fredag ble han norgesmester i sprint. Dermed er han plutselig brennaktuell for det norske sprintlaget i Sapporo-VM. For bare noen uker siden var det en tanke han knapt hadde tenkt.

- Da jeg startet opp med treninga i fjor vår, var VM selvfølgelig det store målet. Men etter at jeg ble syk, har det egentlig ikke vært tema. Jeg har sett på det som helt uaktuelt. Men nå er det kanskje et håp likevel, sier gullgutten til Nettavisen.

Solid VM-søknad
Verken sportssjef Åge Skinstad eller sprinttrener Ulf Morten Aune hadde noen VM-billetter å dele ut umiddelbart etter NM-triumfen.

Men begge bekrefter at søknaden ble lagt merke til. Og at Vigen Hattestad har mulighet til å gå seg inn i VM-troppen med god innsats i verdenscupsprintene i Rybinsk (søndag) og ikke minst i Otepää neste helg.

Ulf Morten Aune var nesten rørt over det eleven presterte:

- Jeg har nesten en klump i halsen over det Ola presterte. Han var langt nede for bare noen få måneder siden. Men han har vært tålmodig og hele tida hatt fokus på NM, og da er det utrolig artig å se at han lykkes, sier Aune.

- VM-toget gått
Trolig var Ola Vigen Hattestad var trolig den eneste som gikk seg nærmere et VM via NM-innsatsen fredag. Han konkurrerer nå med Odd-Bjørn Hjelmeset, Eldar Rønning, Jens Arne Svartedal og Tor Arne Hetland.

Trond Iversen innser i hvert fall at det er langt fram for hans del etter sjetteplassen i NM.

- Jeg føler vel at VM-toget i realiteten er gått nå for min del. Det er så mange som går fort, og selv hadde jeg ingenting å gi i finalen, sier Iversen til Nettavisen.

Han tror Vigen Hattestad nå har gode kort på hånda i konkurranse med de andre sprintkandidatene i VM.

Fem til Russland
- Han har sin store styrke på staking i høy fart. Og det er jo nettopp det som kommer til å bli avgjørende i VM, poengterer Iversen.

Laget til den klassiske sprinten i Otepää neste helg blir først tatt ut over helga. Men allerede lørdag morgen reiser fem norske sprintere til russiske Rubinsk for å gå verdenscup.

- Ola Vigen Hattestad, Johan Kjølstad, Tor Arne Hetland, Trond Iversen og John Kristian Dahl reiser til Russland. Men vi har fortsatt to ledige plasser, så hvis noen har lyst til å gå, er det bare å møte på Shell i Meråker klokka seks lørdag morgen, fleiper Ulf Morten Aune.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere