*Nettavisen* Sport.

Klyngefotball

Amerikansk fotball i en mørk bakgate kan fort bli kaos på en 4 tommers skjerm.

«NFL Street 2 Unleashed» er «NFL Street 2», bare på Playstation Portable. Spillet er med eller mindre identisk, og har du konsollversjonen er det neppe noen grunn til å kjøpe PSP-utgaven. Men mindre du reiser veldig mye da.

Spillet er bygget opp rundt to hovedmodi, Own The City og NFL Challenge. I Own The City skal du bygge opp en figur og kjempe deg til status og respekt, mens du i NFL Challenge gjør omtrent det samme, bare med et lag.

Det er en fordel å kjenne til litt av gangen i amerikansk fotball, særlig når du skal plukke lag. Ulike posisjoner krever sikkert forskjellige egenskaper som styrke, hastighet eller evne til å ta i mot ballen, men når du skal plukke folk etter kun navn på spillertypen, som «quarterback» eller «DP», blir det vanskelig¿

Du bør dessuten ha finmotorikken i orden når du spiller «NFL Street 2 Unleashed»: De fleste knappene på PSP-en skal brukes, og helst samtidig. Dette lærer du imidlertid med litt (eh¿ en del) trening, og spillet har heldigvis en stor treningsmodus til hjelp.

Spillet har en bratt læringskurve, men etter hvert flater det ut, og du begynner så smått å ha det morsomt. «NFL Street 2 Unleashed» er på langt nær et stort spill for benspillende nordmenn, men det har definitivt sine øyeblikk.

«Unleashed» har imidlertid to feil som ødelegger en del.

Det første er uendelige lastetider. Du kan risikere å vente over 30 sekunder før kampen setter i gang, og når du spiller en del kamper etter hverandre blir dette ufattelig irriterende.

Den andre «feilen» er Playstations Portables lille skjerm. Når ti store spillere klinker sammen på et område mindre enn fire tommer stort og du skal hoppe unna det ene, dytte unna det andre og kaste ballen til medspillere som ikke kommer seg løs fra forsvarerne, og i tillegg prøve å ta noen stilpoeng(!) – ja så blir det kaos. Ofte er det skvær umulig å se hvor ballen er, eller hvilken spiller du har kontroll på og resultatet kan bli et sviende nederlag.

Men som alltid: Øvelse gjør mester. I flere spill skal du også kjempe alene mot kun en motstander, og det er oversiktelig nok.

«NFL Street 2 Unleashed» støtter opp til fire spillere over PSPs innebygde trådløse nettverk. I tillegg har spillet en partymodus til bruk på fest – hvor spillere deler en PSP.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.