RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Knallhard kritikk av UCI

Foto: Gabriel Bouys / AFP (AFP/Scanpix)
Sist oppdatert:
Han som fikk Armstrong-ballen til å rulle er ikke nådig mot det internasjonale sykkelforbundet.

Torsdag skrev procycling.no at USADA (USAs antidopingbyrå) føler seg motarbeidet av det internasjonale sykkelforbundet (UCI).

Les også: - Armstrong har beviser på korrupsjon i UCI

Nå har Floyd Landis, tidligere lagkamerat til Lance Armstrong, kastet seg med i dansen. UCI har også svart på USADAS påstander.

- Fakta er at USADA bare har testet Armstrong 49 ganger, uten å avsløre en positiv prøve. Til sammenligning har vi testet 41-åringen 189 ganger, skriver UCI i en pressemelding.

Den kommentaren fikk Landis til å lette på sløret. Han har siden 2010 fortalt at Armstrong var dopet da han vant Tour de France. Det hadde han rett i.

Les også: Landis sladrer på Armstrong

- Å velge om man skal straffeforfølge en som har testet positivt basert på om han har penger til å bestikke dem eller ei kan ikke kalles antidopingarbeid, forteller Landis til cyclingnews.com.

Amerikanerens referanse er at det flere ganger har blitt sagt at Armstrong testet positivt i Tour de France, men at UCI hjalp til med å dekke over prøven.

UCI har hele tiden benektet at de dekket over en positiv prøve fra texaneren.

Landis mener at det internasjonale sykkelforbundet lyver.

- Det faktum at Pat McQuaid be nominert for enda en presidentperiode gir null håp om et rent sykkelfelt, avslutter amerikaneren.

Det sa han før det ble klart at Irland lar folket bestemme om de skal nominere den sittende presidenten for en ny periode.

Les også: Folket avgjør presidentens framtid

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere