RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: AFP/Scanpix

Knallhard straff for Arsenal

Sist oppdatert:
Arsenal blir straffet knallhardt av det engelske forbundet for bråket de lagde mot Manchester United tidligere i år - både i form av suspensjoner og i form av bøter.

Torsdag ble det klart at Arsenal får 2,1 millioner norske kroner i bot for oppførselen i forbindelse med 0-0-kampen mot Manchester United tidligere i år. I tillegg får klubben en klar advarsel om å oppføre seg bedre i framtidige kamper.

Men straffen fra fotballforbundet stanser ikke med det.

Ni kampers karantene
Lauren får fire kampers utestengelse og 480.000 kroner i bot. Ray Parlour får én kamp og 120.000 kroner i bot, Martin Keown får tre kamper og 240.000 kroner og Patrick Vieira får én kamp og 240.000 kroner i bot.

Ashley Cole slapp suspensjon, men får likevel en bot på 120.000 kroner.

Totalt ble Arsenal og Arsenals spillere tildelt 3,3 millioner kroner i bøter. Verst svir nok likevel de ni kampene som ble delt ut i suspensjoner.

Gjelder fra 17. november
Suspensjonene vil gjelde fra 17. november. Det betyr at Lauren, Parlour, Keown og Vieira må stå over bortekampen mot formsterke Birmingham, mens Lauren og Keown også må stå over hjemmekampen mot Fulham og bortekampen mot Leicester.

I tillegg mister Lauren også hjemmekampen mot Blackburn.

Arsenal vurderer nå om klubben skal anke dommen. På sin Internett-side ber klubben nok en gang om unnskyldning for spillernes oppførsel.

Beklager oppførselen
"Etter dagens høring i FA, vil klubben nok en gang be om unnskyldning for sine spilleres oppførsel under Premier League-kampen mot Manchester United på Old Trafford 21. september 2003."

"Arsenal krever at spillerne til enhver til oppfører seg skikkelig, både på og utenfor banen. Klubben akspeterer at episoden som oppstod under og umiddelbart etter kampen 21. september, var langt utenfor det akseptable. Klubben aksepterer at den har et ansvar for sine spillere", skriver klubben.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere