Gå til sidens hovedinnhold

Knallstart av norsk golfhåp

Christian Aronsen fikk en fantastisk start på kvalifiseringen til Europatouren i golf tirsdag.

Aronsen gikk en gnistrende runde på 65 slag, og ligger helt i teten av sin kvalifiseringsgruppe i England. Det var imidlertid mange heftige scorekort etter dag 1, og Aronsen ligger på delt 3. plass. Grønmo-spilleren går sin kvalik på St. Annes Old Links-bane i England, mens Marius Thorp og Alexander Sundsten spiller i henholdsvis Italia og Frankrike.

Thorp fikk ikke den drømmestarten han hadde håpet på, og gikk sine første 18 hull på en over par. Runden er imidlertid ikke ferdigspilt på grunn av våt bane og tregt spill, så noen endelig plassering på Thorp er ikke klar. Den beste runden på Thorps bane sto Ulf Wending for (66 slag).

Sundsten kom dårligst ut av de norske med sin runde på 78 slag. Han ligger på 122. plass, og trenger å heve spillet sitt betraktelig for å komme med videre.

Fra hver turnering er det om lag 20 spillere som går videre til neste trinn.

Fra før av er Eirik Tage Johansen og norsk-britiske Jason Kelly klare for andre runde av kvalifiseringen. På det nivået kommer også Peter Kaensche og Paul Nilbrink inn, mens Jan-Are Larsen allerede er sikret kvalik på nivå tre. Larsen kan også slippe hele kvalifiseringen dersom han spiller seg inn via gode plasseringer på Challenge-touren.

Reklame

Dette må du vite om årets Formel 1-sesong