*Nettavisen* Sport.

Knallstart for Bjørnstad

Foto: Chris Gardner/AFP

Blir dette den helgen hvor Henrik Bjørnstad sikrer seg PGA-kortet?

28.08.09 10:28

Norges beste mannlige golfer har slitt på nest øverste nivå i USA de siste årene, men ser nå endelig ut til å kunne kvalifisere seg for PGA-touren igjen.

Den siste tiden har Bjørnstad storspilt på Nationwide Tour, med femteplassen for to uker siden som et lite høydepunkt. Den bidro til å sende nordmannen opp på 19.-plass på rankingen med 139.309 innspilte dollar.

De 25 beste på pengelisten får automatisk plass på PGA-touren neste sesong, noe som innebærer regelmessig spill mot Tiger Woods og de andre verdensstjernene.

- Dette er kjempebra. Det som er spesielt moro, er at han dokumenterer bra form og leverte fire gode runder. Han har levert bra spill i flere turneringer på rad nå, sa sportssjef Frode Scheie i Norges Golfforbund til Nettavisen etter femteplassen i Price Cutter Charity Championship.

Les mer om femteplassen til Bjørnstad: - Det er nesten ubeskrivelig

Torsdag kveld gikk Henrik Bjørnstad førsterunden i Northeast Pennsylvania Classic på 66 slag, noe som er fire slag under banens par. Han leverte et scorekort med én eagle, fire birdies og to bogeyer.

Etter første av fire dager ligger 30-åringen dermed på delt tredjeplass i turneringen. Michael Sims fra Bermuda gikk de første 18 hullene på 64 slag og leder, mens amerikaneren Jason Hill fullførte på 65 slag.

Turneringen fortsetter fredag.

Klikk her for siste sportsnytt!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.