RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Knallsterk norsk hopping

Foto: Heiko Junge/SCANPIX
Sist oppdatert:
To nordmenn på pallen i Kuusamo.

Bjørn Einar Romøren (26), som knallet til med 143 meter, lå på annenplass før den siste omgangen - 3,3 poeng bak ledende Thomas Mogenstern. Nordmannen strakte seg til 139 meter i sistehoppet - ikke nok til å hente inn forspranget til lederen, men han holdt annenplassen.

Med et andrehopp på 138,5 meter avanserte Tom Hilde (20) fra åttendeplass til tredjeplass - og sikret dermed en stor norsk dag i den finske storbakken.

LES OGSÅ: Mika betyr sinnsykt mye

Gregor Schlierenzauer, lå på tredjeplass før siste hopp, men klarte ikke å forsvare pallplassen. Østerrikeren falt til fjerdeplass.

Men det var ikke bare Romøren og Hilde som imponerte i Kuusamo. Alle de norske tok seg til finaleomgangen, og Anders Jacobsen hoppet seg opp 11. plasser til en sjetteplass i finaleomgangen. Dermed endte tre nordmenn blant de seks.

Roar Ljøkelsøy endte på 18. plass, mens Anders Bardal og Sigurd Pettersen endte på henholdvis 20 og 26. plass.

Det finske publikummet var vitne til litt av en thriller lørdag. I den første omgangen satte Ledende Thomas Morgenstern først bakkerekord med sitt hopp på 146,5 meter. Like etterpå satte landsmann Schlierenzauer ny rekord da han landet på 147 meter.

Resultatene fra lørdagens hopprenn finner du her (Ekstern lenke).

Les flere vintersaker i Nettavisens vintermagasin.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere