Gå til sidens hovedinnhold

Knallsterk norsk seier

Zucca: - Vi styrte det.

Norges ishockeylandslag vant lørdag 4-2 over VM-finalisten Slovakia foran et tallrikt og feststemt publikum i Stavanger.

Slovakia kom helt til finalen i fjorårets VM i Finland og Sverige. Der ble det tap for et stjernespekket Russland. Lørdag kom slovakene også til kort mot Roy Johansens Norge. Seieren var også fortjent. Norge kjempet godt og holdt slovakene unna målet sitt i store deler av kampen. Skuddstatistikken endte på 32-29 til Norges fordel.

– Vi viste stabilitet og var gode i nærkampene. Jeg er fornøyd med valgene vi tok og at virkelig ville vinne. 90 prosent av grunnen til at vi vant skyldtes hardt arbeid, konstaterte landslagssjef Roy Johansen overfor TV 2.

Målrik midtperiode
Fem av målene i kampen ble scoret i 2. periode. Ken André Olimb sendte Norge i ledelsen bare noen sekunder ut i midtperioden. Bofors-løperen ble spilt helt fri foran det slovakiske målet.

Finskfødte Juha Kaunismäki doblet ledelsen med et velplassert slagskudd sju minutter senere. Stavanger Oilers-backens mål var svært populært blant de over 3500 tilskuerne på tribunene i oljebyen. Det tok ikke lang tid før Slovakia svarte. Kristian Kudroc reduserte bare et drøyt minutter senere.

Norge lot seg likevel ikke affisere, og Mats Zuccarello Aasen økte på nytt da Jaroslav Janus måtte gi en retur på et skudd fra Per-Åge Skrøder. Slovakia-kaptein Branko Radivojevic sørget så for at lagene gikk i garderoben for annen gang på stillingen 3-2 til Norge.

– Styrte det
– Det var viktig og deilig å få en seier. Jeg synes vi styrte det, selv om vi fikk litt panikk da Slovakia hadde grepet i begynnelsen av tredje periode. Det eneste som var dårlig var overtallsspillet, oppsummerte Zuccarello Aasen overfor TV 2, før han takket Stavanger-publikummet for å ha skapt en flott ramme rundt oppgjøret.

– Dette har vært de morsomste landskampene mange av oss har spilt, utenom dem vi har spilt i VM.

Tredje periode så lenge ut til å forløpe uten scoringer. Men da Slovakia tok ut målvakt Janus, fikk Martin Røymark muligheten til å avgjøre definitivt med 25 sekunder igjen. Det slovakiske presset mot slutten ikke ga scoring, og Färjestad-spiller Røymark sendte pucken inn i det tomme målet. (©NTB)

Reklame

Her kan du levere Vikinglotto